Ford Explorer Berner
oktober 23, 2020

VIDEO: Fuldfed Ford med 457 hk koster over 1 million kroner

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil bruge mange penge på en stor SUV, men ikke vil købe de samme tunge tyskere som dine naboer, så har Ford noget til dig: Den nye Explorer.

Video: Anders Berner  | Dato: 23. oktober 2020

“Livet er for kort til at køre Ford” — eller er det? Dét mener Berner i hvert fald ikke, efter han har haft fingrene i den nye Ford Explorer. Den over fem meter lange og to meter brede Ford er med sin kampvægt på godt 2,5 tons en fuldfed SUV, der er lige i amerikanernes ånd.

Højden og drøjden gør, at den nye Ford Explorer tager kampen direkte op med tunge tyskere som BMW X5, Audi Q7, Mercedes GLE og Porsche Cayenne. Selvfølgelig bare til en lavere pris, der dog stadig er over en million kroner.

Spørgsmålet er så, om en fuldfed Ford til 1 million kroner giver mening? Og om den reelt kan hamle op med de tyske konkurrenter? Det forsøger Berner at svare på, når han tester Ford Explorer.

Ford Explorer PHEV

Motor: V6 benzin, 2.956 ccm + elmotor

Ydelse: 457 hk / 825 Nm

0-100 km/t: 6,0 sek.

Tophastighed: 230 km/t

Forbrug: 32,3 km/l

Startpris: 1.021.556 kr.

En elektrificeret amerikaner

Herhjemme associerer vi primært Ford med bilmodeller, som oser af europæiske værdier — og det har vi gjort længe. Helt tilbage til Ford Escort fra 1967 og frem til i dag, hvor danskerne glædeligt køber og kører Ford Fiesta og Ford Focus i et væk.

Med den nye Explorer skinner det amerikanske ophav igennem hos Ford, og det er faktisk ikke så skidt igen. For mens dine naboer slås om at vælge de samme store, tyske luksus-SUV’er, så er Explorer en fuldfed amerikaner, der giver selvsamme tyskere kamp til stregen på både luksus og teknologi til færre penge.

SE OGSÅ | Video: Om lidt kan festen slutte for Tesla Model S og Porsche Taycan

Det betyder ikke, den er billig. For startprisen er over 1 million kroner. Til gengæld får du oceaner af plads med tre sæderækker som standard, B&O-lydanlæg på 1000 watt, sikkerhedssystemer ad libitum og så selvfølgelig et plug-in hybridsystem, der gør amerikaneren mere Europa-venlig, når det kommer til benzinøkonomi.

Grunden til at det amerikanske ophav skinner igennem, er derfor grundlæggende fordi Ford har sørget for, at gøre den nye Explorer til et overflødighedshorn. Det er praktisk talt umuligt at bestille en skrabet variant uden udstyr, og krydserne på ekstraudstyrslisten er mere eller mindre sat for dig på forhånd. Selvom startprisen er i den høje ende, er den svær at gøre meget dyrere.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS