Kategorier
Video

VIDEO: WOW! Ford Mustang GT500 Shelby er SINDSSYG

Ford Mustang GT500 Shelby er den vildeste, sjoveste, mest involverende og vanvittige bil, som Berner har kørt nogensinde. I denne video vinker Berner farvel til et sæt helt nye bagdæk i fællesskab med den fabelagtige Ford Mustang GT500 Shelby.

Video: Anders Berner  | Dato: 10. september 2021

I denne video tester Berner endnu en grøn bil. Altså, en grøn bil med 640 hk og en benzinøkonomi på 6 km/l, hvis man kører rigtig pænt – og det gør Berner ikke. Dermed bliver der både sagt farvel til en fuld tank såvel som et par sprit nye bagdæk.

Der bliver fniset som en skolepige og gjort store, forskrækkede øjne, når Berner åbner op for sluserne og lader nålen vandre til 7.500 omdrejninger i Ford Mustang GT500 Shelby. Faktisk er der ikke meget kritik at spore i denne video, og det kan kun betyde én ting. Berner er forelsket!

Hør hvad det er, der gør, at Berner er faldet pladask for Ford Mustang GT500 Shelby i videoen herunder.

Ford Mustang GT500 Shelby

Motor: V8 benzin, 5.163 ccm

Ydelse: 760 hk / 840 Nm

0-100 km/t: 3,7 sek.

Tophastighed: 290 km/t

Forbrug: 6 km/l

Vægt: 1.881 kg

Carol Shelby og Ford: En kærlighedshistorie

I kølvandet på lanceringen af Mustang i foråret 1964 badede Ford sig i og tårnhøje salgstal. Alligevel var der folk på direktionsgangen, der ikke var tilfredse. Én af dem var Lee Iacocca, Ford Division General Manager. Han var bange for, at Ford Mustang ikke havde det rigtige performance image, og at den derfor ikke passede i Fords Performance-program på trods af det flotte salg.

For at løse image-problemet rakte Lee Iacocca ud til en vis Carol Shelby. Tidligere jægerpilot, forretningsmand, racerkører og biltosse med stort B. Carol Shelby var en driftig herre, og foruden sin fortid i Luftvåbnet og sin Le Mans sejr i 1959 for Aston Martin, havde han gjort sig bemærket hos Ford før. Han byggede og solgte bilen AC Cobra, senere Shelby Cobra, der var en europæisk-inspireret sportsvogn, som i begyndelsen af 60’erne kørte med Ford-V8’ere og blev solgt gennem Fords forhandlernetværk.

LÆS OGSÅ | Nu kan du købe vinderbilen fra Le Mans 1966

Udover at sælge godt hos Ford-forhandlerne, dominerede den lille og potente Shelby Cobra også på racerbanerne. Navnet Shelby Cobra var derfor velkendt hos Ford, som havde stor tiltro til hans evner til at bygge sportsvogne. Samarbejdet om Mustang blev hurtigt etableret, og i 1965 havde Carol Shelby sit bud klar på en Performance-orienteret Mustang. Navnet blev Shelby Mustang GT350, og den kørte sig hurtigt ind i det image, Ford ønskede til Mustang. Den dominerede racerløb i diverse produktionsklasser og kørte i cirkler om konkurrenterne.

Ford mærkede fra begyndelsen, at Carol Shelby havde bedrevet den rigtige slags trylleri med Shelby Mustang GT350. Derfor gav de ham samme år ansvaret for Ford GT-programmet, der skulle køre amerikanerne til sejr i Le Mans. Også her var Shelby succesfuld. Allerede året efter han fik tildelt ansvaret, i 1966, dominerede Ford Le Mans med både første-, anden- og tredjepladsen foran Ferrari.

Dermed er Carol Shelby  den eneste person til at vinde Le Mans både som kører med Aston Martin i 1959, som producent med bilen Cobra Daytona Coupe i 1964 og som teamleder i 1966 og 1967 med Ford GT.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.