Kategorier
Elektrisk Forbrugerstof Video

Se videoen: Heftig elektrisk Ford med 1.400 hk

Ford er ikke forsigtige i sin promovering af den kommende Ford Mustang Mach-E. Se den elektriske prototype tage kampen op mod Fords vildeste racere – fra Nascar til drifting.

Af: Simon Hallenslev / d. 27. juli 2020

Tilbage i november offentliggjorde Ford, at de vil videreføre det legendariske Mustang-modelnavn til en højbenet crossover. En crossover som oveni hatten vil blive fuldt elektrisk.

Det var en svær pille at sluge – i hvert fald for mig, hvorfor min artikel om Mustang Mach-E præsentationen har vrede undertoner. I min bog er det grænsende til blasfemi, at alle Mustang-associationer til amerikanske muskler og brølende V8-motorer nu skal smides i skraldespanden.

SE OGSÅ | Video: 6 gode og 4 dårlige ting ved livet med en elbil

Nu tyder det dog på, at Ford forsøger at råde bod på deres ugerning. Selvom der ikke er en amerikansk V8’er i sigte, har de gjort sig umage i at vise verden, at den kommende, elektriske Mustang ikke bliver endnu en dødssyg crossover. Bilen i videoen får naturligvis aldrig nummerplader på, men den illustrerer så glimrende, at Ford sagtens kan lave voldsomme elbiler.

Den hvinende motorlyd er som en myg på speed i din øregang og er lysår fra at vække samme følelser, som en Mustang med V8-motor kan. Men når det er sagt, så har den 1.400 hk (!) og vil alhjertens gerne smøge sine dæk. I den amerikanske reklamevideo tager Mach-E prototypen kampen op med både en Nascar-racer og en Mustang GT350R banebil, som begge hjælper lidt på lydbilledet.

GE-NI-AL markedsføring

Det hele startede faktisk for et par uger siden. En ukendt Youtube-profil uden abonnenter eller videoer lægger en ganske rystet og uprofessionel video op, der er filmet fra et krat et sted i USA. I videoen ses en Mustang Mach-E, der mangler hele forenden, bagklappen og samtlige sideruder, og som får korporlige tæsk, på hvad der ligner et lukket testanlæg. Det er en lækket video af et hemmeligt projekt!

Eller… det skal det i hvert fald ligne. For pudsigt nok stopper bilen op flere gange lige dér, hvor der er et hul i krattet. Dermed er der flere gange usandsynligt god mulighed for at se, hvilken bil der testes. I virkeligheden er der med al sandsynlighed tale om et markedsføringsstunt fra Ford, der skal få folk i snak – og det virkede.

Se den første ’lækkede’ video herunder.

Ford vs. Ford

Og ganske rigtigt: Et par uger efter den ’lækkede’ video, blev en heftig prototype-udgave af Ford Mustang Mach-E præsenteret i en reklamevideo: En prototype med samme distinkte lydbillede af en myg på speed.

Heldigvis er der i dette reklamefremstød også andre biler, som hjælper gevaldigt til et mere genkendeligt Mustang-lydbillede. I videoen sætter Ford nemlig den heftige Mustang Mach-E prototype med 1.400 hk op mod en række andre heftige Ford Mustang’er.

I videoen ses derfor både en 2019 Ford Mustang Nascar-bil, en 2020 Mustang GT350R samt Ken Blocks uhyggelige Mustang driftbil – som i øvrigt også har 1.400 hk. Ford benytter også muligheden for at give et smugkig ind i kabinen af produktionsversionen af Mustang Mach-e.

Se Fords action-pakkede reklamevideo herunder:

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.