maj 1, 2020

VIDEO: Én god og én irriterende familie-crossover

Berner og Berner HADER SUV’er og Crossovers – men det er dém, som danskerne vil ha’. Se med når de tester Ford Puma og Renault Captur.

Video: Anders Berner  / Dato: 1. maj 2020

Det er moderne med høje biler, ingen tvivl om det. Den øgede siddehøjde og bedre overblik i trafikken samt det fede design, får os til at flokkes om crossovers. Dét selvom de både kører dårligere og bruger mere brændstof end lave biler. Det mener Berner i hvert fald.

SE OGSÅ | Ny GLB fra Mercedes-Benz er en vigtig vinder

Berners datter mener dog, at bilfabrikkerne er blevet langt bedre til at producere de populære høje biler. Se med i videoen her, hvor Berner tester køreegenskaber og Berners datter fortæller dig, om du skal vælge den nye Ford Puma eller Renault Captur.

Størrelse og pris er den samme

Ford Puma og Renault Captur er blandt de mange nye crossovers på markedet, som danskerne simpelthen ikke kan få nok af. De er nogenlunde lige store og koster det samme. Men de har også hver sine kvaliteter, der taler til forskellige købere. For eksempel har Captur større og mere fleksibelt bagsæde, der kan forskydes i længden. Du bestemmer selv, om du vil have større bagagerum eller mere plads på bagsæderne.

SE OGSÅ: Ford Kuga – et vildt godt køb

I sidste ende er det dog køreegenskaberne, der giver den klare sejr til Ford’en. Den kører faktisk så godt, at man ikke lægger mærke til, at det er en høj bil.

Specifikationer

Renault Captur TCe 130

Motor: R4 benzin, 1.331 ccm

Ydelse: 130 hk / 240 Nm

0-100 km/t: 9,6 sek.

Tophastighed: 193 km/t

Forbrug: 16,1 km/l (WLTP)

Startpris: 233.900 kr.

Specifikationer

Ford Puma 1.0 EcoBoost

Motor: R3 benzin, 999 ccm

Ydelse: 125 hk / 210 Nm

0-100 km/t: 9,8 sek.

Tophastighed: 191 km/t

Forbrug: 18,2 km/l (WLTP)

Startpris: 225.370 kr.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS