Video

VIDEO: Én god og én irriterende familie-crossover

Berner og Berner HADER SUV’er og Crossovers – men det er dém, som danskerne vil ha’. Se med når de tester Ford Puma og Renault Captur.

Video: Anders Berner  / Dato: 1. maj 2020

Det er moderne med høje biler, ingen tvivl om det. Den øgede siddehøjde og bedre overblik i trafikken samt det fede design, får os til at flokkes om crossovers. Dét selvom de både kører dårligere og bruger mere brændstof end lave biler. Det mener Berner i hvert fald.

SE OGSÅ | Ny GLB fra Mercedes-Benz er en vigtig vinder

Berners datter mener dog, at bilfabrikkerne er blevet langt bedre til at producere de populære høje biler. Se med i videoen her, hvor Berner tester køreegenskaber og Berners datter fortæller dig, om du skal vælge den nye Ford Puma eller Renault Captur.

Størrelse og pris er den samme

Ford Puma og Renault Captur er blandt de mange nye crossovers på markedet, som danskerne simpelthen ikke kan få nok af. De er nogenlunde lige store og koster det samme. Men de har også hver sine kvaliteter, der taler til forskellige købere. For eksempel har Captur større og mere fleksibelt bagsæde, der kan forskydes i længden. Du bestemmer selv, om du vil have større bagagerum eller mere plads på bagsæderne.

SE OGSÅ: Ford Kuga – et vildt godt køb

I sidste ende er det dog køreegenskaberne, der giver den klare sejr til Ford’en. Den kører faktisk så godt, at man ikke lægger mærke til, at det er en høj bil.

Specifikationer

Renault Captur TCe 130

Motor: R4 benzin, 1.331 ccm

Ydelse: 130 hk / 240 Nm

0-100 km/t: 9,6 sek.

Tophastighed: 193 km/t

Forbrug: 16,1 km/l (WLTP)

Startpris: 233.900 kr.

Specifikationer

Ford Puma 1.0 EcoBoost

Motor: R3 benzin, 999 ccm

Ydelse: 125 hk / 210 Nm

0-100 km/t: 9,8 sek.

Tophastighed: 191 km/t

Forbrug: 18,2 km/l (WLTP)

Startpris: 225.370 kr.

Om forfatteren

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller, hvilket blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.