Ny og gammel Audi A3
august 14, 2020

VIDEO: Gammel Audi slår den nye på kvaliteten

Berner sammenligner byggekvaliteten på den nye og den gamle Audi A3. Og der er ingen tvivl; Der er gået besparelser i den.

Video: Anders Berner  / Dato: 14. august 2020

Har du nogensinde hørt Audis godnatvise? Nej? Det havde vi heller ikke. Ikke desto mindre kender Berner den og han har hørt den alt for mange gange. I stedet går han den nye og den gamle Audi A3 i sømmene ansigt til ansigt.

LÆS OGSÅ | STORTEST: Den nye Audi A3 møder ærkerivalerne BMW 1-serie og Mercedes-Benz A-Klasse

Den nye Audi A3 ser hamrende godt ud, har fået helt nye motorer og det mest cool instrumentbord i klassen. Men er den nye A3 overhovedet blevet bedre, eller ser den bare smartere ud?

Specifikationer

Gammel Audi A3

35 TDI

Motor: R4 diesel, 1.968 ccm

Ydelse: 150 hk / 340 Nm

0-100 km/t: 8,1 sek.

Tophastighed: 218 km/t

Forbrug: 18,2 km/l

Startpris (ny): ca. 305.000 kr.

Specifikationer

Ny Audi A3

35 TDI

Motor: R4 diesel, 1.968 ccm

Ydelse: 150 hk / 360 Nm

0-100 km/t: 8,4 sek.

Tophastighed: 232 km/t

Forbrug: 21,3 km/l (WLTP)

Startpris: 374.987 kr.

Audi S3 og Audi RS3

Når man siger Audi A3 følger automatisk S3 og RS3. Med den nye A3 følger helt sikkert også to nye af de hurtige varianter. S3 er netop den mere sportslige, der tager kampen op mod BMW M135i og Mercedes AMG A 35. Og så er der selvfølgelig den helt hardcore RS3.

SE OGSÅ | Fire cylindre og 421 hk – WHAT!

Detaljerne på den nye Audi S3 er netop offentliggjort som både Sportback og sedan. 2-liters motoren yder 310 hk og et moment på 400 Nm. Begge modeller accelererer fra 0 til 100 km/t på 4,8 sekunder med en tophastighed på 250 km/t.

Audi S3 har quattro firehjulstræk og en hårdere undervogn som standard sammen med større luftindtag foran og fire afgangsrør bagtil. Men det er ingenting i forhold til hvordan vi håber, at den fuldvoksne Audi RS3 vil se ud, når den bliver præsenteret senere.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS