Kategorier
Forbrugerstof Video

Video: Sommer er cabriolettid

Fold stoftaget ned og lad solen og luften komme ind. Den danske sommer indbyder til åbne biler – og her ser vi nærmere på, hvad der findes af nye cabrioleter derude.

Tekst & video: Morten Bek

Hvorfor er danskerne vilde med åbne biler, når mere end halvdelen af året byder på mørke, regn og hård blæst? Fordi vi gerne vil suge solstrålerne til os, når de endelig er der.

SE OGSÅ | Video: Derfor kan du ikke regne med WLTP-forbruget

At købe en ny cabriolet er sværere, end det lyder. Med mindre man har 700.000 kr., eller helst et par millioner eller mere, er cabrioletudbuddet ren smalkost. Næsten alle de små cabrioleter, og de fleste af de mellemstore, findes ikke mere.

Der er stadig mulighed for at få sol i hovedet og luft i håret i en ny cabriolet til 300.-400.000 kr. Hvad du kan få i den og flere andre prisklasser, ser vi nærmere på i Bilbasen Guide.

Fordele og ulemper

Det er en helt speciel følelse at starte bilen, folde kalechen sammen og sætte af sted med sol og luft i hovedet – og ubegrænset udsyn til himlen. Til trods for at mange dage slet ikke indbyder til at køre taget ned på en cabriolet, så elsker danskerne de åbne biler.

Med forårets første solstråler pibler cabrioleterne frem, og her om sommeren kommer tusindvis af dem på vejene.

SE OGSÅ | Så meget ny bil får du for 200.000 kr.

Men det er slet ikke så nemt at købe en ny cabriolet, som det har været. Hvis du har et par millioner kroner eller mere til en åben bil, er det ikke et problem. Så er der et stort udvalg. Men hvis du har 300.000-400.000 kr., er det en helt anden situation.

Bilbasen Guide ser nærmere på cabrioleter og udvalget på det danske marked.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.