Kategorier
Forbrugerstof Video

Video: Ved du, hvilke hjul DIN bil trækker på?

Forhjulstræk dominerer i de nye biler, men sådan har det ikke altid været. Der kan være stor forskel på, om din bil trækker på forhjulene eller baghjulene.

Tekst & video: Morten Bek

I gamle dage, som i den her sammenhæng er 50 år siden, var baghjulstræk normen. Det var normalt, at selv helt små biler brugte baghjulene til at få motorkraften ud. I dag er det forhjulstræk, der dominerer.

SE OGSÅ | Video: Derfor kan du ikke regne med WLTP-forbruget

Ved du, om din bil trækker på forhjulene eller på baghjulene? Og hvorfor det er interessant?

Vi kigger på forskellene mellem træk på forhjulene og træk på baghjulene – og ser på, hvorfor forskellen er interessant.

Fordele og ulemper

Naboen har en Audi A4, og du kører selv i en BMW 3-serie. To tyske biler i samme størrelse, samme prisklasse. Men der er en stor forskel, og det er ikke kun i designet: Den ene trækker på forhjulene, den anden trækker på baghjulene.

SE OGSÅ | Så meget ny bil får du for 200.000 kr.

Der er fordele og ulemper ved de fleste ting. Så der er også fordele og ulemper ved både forhjulstræk og baghjulstræk. Det er både et spørgsmål om helt håndgribelige ting, såsom vægtfordeling, men også et spørgsmål om følelser: Baghjulstræk har altid været den traditionelle norm for gode køreegenskaber.

Men er det også sådan i dag? Vi ser på forskellene mellem forhjulstræk og baghjulstræk – i Mercedes-Benz A-Klasse og den nye BMW 2-serie Coupé.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.