oktober 7, 2022

Video: Sådan monteres tagboksen

Hvis pladsen i bilen er knap, kan man selvfølgelig køre med trailer – men en tagboks er en lettere løsning til ferieturen. Vi viser dig, hvordan tagboksen fungerer.

TEKST & VIDEO: Morten Bek

Klapvogn, transportkasse til hunden, store tasker med tøj og tusind andre ting. Det er, mildest talt, en udfordring at pakke bilen til ferien, og frustrationen ender tit med, at man hælder ting ind i alle afkroge af bilen.

Løsningen? Tagboksen! En strømlinet kasse til taget, som sluger flere hundrede liter bagage og småting.

SE OGSÅ | Guide: Den uoverskuelige sikkerhed

Så godt som alle biler kan monteres med tagboks (en åben bil er dog en undtagelse), og en tagræling er intet krav for at få en tagboks på bilen.

Hvordan vælger man tagboks? Hvad koster boksen og tilbehøret? Hvordan sikrer man, at den er monteret rigtigt? Og hvordan påvirker tagboksen forbruget? Se med i denne udgave af Bilbasen Guide.

Overvej dit behov før du køber

Selv de mest rummelige biler kan nå en grænse, når børnefamilien – eller alle andre med store mængder oppakning – skal på ferie. Bagagerummet virker pludselig lille, og så må man opgive strygebrættet, det allerede oppustede badedyr og kaffemaskinen.

LÆS OGSÅ | Dækstøj i din bil? Hjælpen finder du her

Eller få fat i en tagboks. Den strømlinede boks, som fås i mange størrelser og til priser fra under 2.000 kr., er det perfekte supplement til bagagerummet – til ski, tasker og alt andet, der er uundværligt på ferien.

Tagboksen kan købes og lejes, og en tagræling er ingen forudsætning for, at man kan køre rundt med en. De fleste biler kan monteres med tagboks – og de fleste biler må bære mellem 50-100 kg på taget (vægt for kørende bil).

Tagboksen er praktisk og multianvendelig, men der er overvejelser, man skal gøre sig, før man køber. Hvor stor skal boksen være, og hvor skal den opbevares, når den ikke er i brug? De og mange andre spørgsmål, giver vi dig svar på.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS