Kategorier
Elektrisk Video

Video: Dækstøj i din bil? Hjælpen finder du her

Dækstøj er irriterende og kan gøre dig træt bag rattet. Berner har nogle tip til, hvad du kan gøre, for at minimere støjen.

Video: Anders Berner

Dækstøj er et problem i mange biler. Forklaringen er ofte, at bilfabrikkerne sætter store, brede hjul på, fordi det ser smart ud. Særligt på mange nyere elbiler, er hjulene store.

Men dækstøj er irriterende og støj generelt i biler er med til at dig mere døsig bag rattet på længere ture, end hvis der havde været helt tyst og du uden støj ville kunne lytte til din yndlingsmusik eller -podcast.

LÆS OGSÅ | Brugte elbiler falder i pris

Der er umiddelbart to åbenlyse måder at mindske støjen på. Bruge dæk, der er produceret til at støje mindre og skifte brugte dæk til nye. Den ene metode er dog ikke særligt effektiv. Se med, når Berner tester.

Nyt til nyt

Dækstøj er specielt tydeligt i elbiler, fordi elmotoren ikke støjer som en diesel- eller benzinmotor og man derfor bedre hører dækstøjen. Derfor tester vi først, helt uvidenskabeligt, to ens Honda e, men med forskellige dækmonteringer.

Den ene kører med de almindelige dæk, som Honda e er født med fra fabrikken, og den anden bliver monteret med dæk, der skulle være mere støjsvage.

SE OGSÅ | Video: Jacks vilde biler – Audi TT RS stikker HELT af

Det viser sig dog, at målerudstyret, vi har monteret i bilen, ikke kan opfange nogen forskel. Og faktisk, selvom man har trænede ører, er det svært at høre forskel på de to dækmonteringer.

Det viser sig nemlig, at mærkningen på moderne dæk, der fortæller noget om, hvor meget de støjer, ikke har noget at sige på den støj, der slipper ind i bilen. Mærkningen fortæller udelukkende noget om, hvor meget dækkene støjer udenfor bilen.

Brugt til nyt

Næste forsøg går på at skifte dæk på en Tesla Model 3. Ejeren af Teslaen har kørt 40.000 km på de samme dæk og ifølge ham selv støjer de helt forfærdeligt. Så meget, at han flere gange har overvejet at køre med høreværn.

Resultatet med brugt til nyt har en meget større virkning. Igen er testen helt uvidenskabeligt og baseres udelukkende på, hvilen oplevelse vi har af lyden i kabinen når vi kører.

LÆS OGSÅ | Ny rekord: Flere end 5.000 brugte elbiler på Bilbasen

Det vi kan konkludere er, at uanset hvordan støjmærkningen er på nye dæk har det nærmest ingen effekt på den hørte støj i kabinen. Skifter du til gengæld brugte dæk ud med nye, vil der ofte være en markant hørbar forskel i støjen.

Se med i videoen og find ud af, hvad du ellers kan gøre for at mindske dækstøjen i kabinen.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.