Test og anmeldelserVideo

Ny eller gammel racer? Honda Type R vs. Honda Type R

Af i Test og anmeldelser, Video
Honda er gået helt amok med Civic Type R. Den ligner et stykke legetøj, men Honda mener det sørme. Berner hopper dog ikke på idéen, og drømmer i stedet om en gammel opskrift.

Af: Anders Berner  / d. 9. juli 2018

Honda Civic Type R har 310 hestekræfter fra en fantastisk motor. Den har også en avanceret undervogn, delvist svær på forhjulene og et fremragende gearskifte. Det gør den til en af verdens hurtigste forhjulstrækkere.

Problemet er bare, at det nærmeste du kommer en racerbane er en rundkørsel eller en tilkørsel til en motorvej. Resten af tiden er Honda Civic Type R en karikatur af en racerbil med groteske spoilere, en masse fake kulfiber og falske gæller uden funktion.

Honda Civic Type R: Opskriften på en god køreoplevelse

Min søn synes, den er cool. Min datter vil gerne køre racerbilen. Og min kone vil ikke ses i den. Hvad jeg synes? Det kan du se i videoen lige her, hvor den nye Type R duellerer mod youngtimer-modellen med 15 år på bagen.

 

På Bilbasen er der i skrivende stund en lille håndfuld eksemplarer af Civic Type R til salg til mellem 100.000 og 419.800 kroner. Du kan se dem lige her.

Om forfatteren

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller, hvilket blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.