juli 14, 2023

Hvordan vurderer du bilens indvendige stand?

Det kan være svært at vurdere en bils stand, men der er faktisk noget du selv kan gøre, når du skal lave en indvendig vurdering. Læs med her.

AF: Bilbasen Blog

Hvis du ikke er frygteligt bilinteresseret eller arbejder med biler til dagligt, kan det være svært at vurdere kvaliteten af den brugte bil, du overvejer at købe. 

Derfor er det altid en god ide at få en ven, der ved meget om biler eller en professionel til at være med til at vurdere den. For der er faktisk en del ting, som du selv kan gøre.

I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du selv vurderer bilens indvendige stand.

Hvordan vurderer du bilens indvendige stand?

Når du kigger på det indvendige, skal du vurdere:

  • Er servicebogen udfyldt, og er serviceintervallerne overholdt?
    • Hvis ikke kan det være en indikation på, at bilen måske ikke er godt vedligeholdt. 
  • Ser interiøret pænt ud eller er der grimme pletter, huller eller reparationer, som du ville være ked af at have overset, efter du købte bilen?
  • Virker sikkerhedsudstyr som sikkerhedsseler, nakkestøtter, håndbremse og børnelås?
  • Er bunden våd under måtterne eller er der andet, der kunne tyde på fugt?
  • Virker sædevarme, aircondition eller klimaanlæg, som det skal?
  • Virker højtalere og hi-fi som forventet?
  • Virker andet ekstraudstyr som elektriske spejle, vinduer, soltag, parkeringssensorer, centrallås og rudevarme efter hensigten?

Skal du have foretaget en brugtbilstest?

Det kan også være en god ide at få foretaget en brugtbiltest eller booke et tjek hos et autoriseret værksted. Det koster penge, men det kan være godt givet ud.

En brugtbiltest er til dig, der ønsker at gøre en sikker bilhandel. Du får en uvildig og grundig gennemgang af bilen, før du skriver under på slutsedlen. Testen er også til dig, som ønsker at kende din bils tilstand, hvis du overvejer at sælge. På den måde får du papir på bilens stand, hvilket kan give dig en højere gensalgspris.

Ønsker du at få en autoriseret vurdering af bilen, kan du lave en aftale med sælger om f.eks. at købe bilen til en aftalt pris, hvis der ikke viser sig problemer med den. 

På den måde sikrer du, at købet bliver så trygt som muligt.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS