Kategorier
Video

Video: Jacks vilde biler – Audi TT RS stikker HELT af

Det er Jack, som Berner ringer til, når Skodaen går i stykker. Det gør den tit, og derfor har Jack løbende kunne fylde garagen med vildt legetøj.

Video: Anders Berner

Det er et lukrativt erhverv at være mekaniker, hvis Anders Berner er stamkunde. Han slæber troligt sin evige projektbil, den gamle Skoda Octavia, forbi mekanikeren Jack, når den går i stykker. Og det gør den.

Når Jack har en pause fra den tarvelige tjekke, bygger han biler til sig selv. Derfor vinder han også ganske overlegent over Berner, når de gør legetøjet op.

SE OGSÅ | Video: Berner besøger Jack og hans vilde biler

I denne video tager Berner igen et smut forbi Jack, og ja, Skodaen er i stykker igen. Berner vil dog hellere kigge nærmere på de vilde biler, han har holdende – inklusive en orange Audi TT RS, der står overfor en heftig ombygning.

De fantastiske 5

Berner elsker den 5-cylindrede motor. Det er der mange bilglade mennesker, der gør – og med god grund. Den atypiske motorkonfiguration, der er en sjældenhed i dag, har en hymne med sig, som er svær at slå.

LÆS OGSÅ | Duel: Audi RS3 BMW M240i – kompakte, kompetente og bekostelige

Historisk er en bred vifte af biler blevet monteret med en fed 5-cylindret motor, og her er nogle så absolut federe end andre. Vi giver dig herunder fem fantastiske og vidt forskellige biler med 5-cylindrede motorer.

1. Ford Focus ST/RS

Til de sportslige varianter af Focus Mk2 lånte Ford en 5-cylindret motor af Volvo. Først i Ford Focus ST i 2006 og siden i en heftigt ombygget version i Ford Focus RS og RS500, hvor den i sidstnævnte endte med at yde 375 hk.

2. Audi RS2

Audi RS2 er en eftertragtet enhjørning i bilkredse og et sandt kærlighedsbarn mellem Audi og Porsche. Audi har historisk været glade for de 5-cylindrede motorer, og motoren i RS2 er startet som en død sild med 133 hk fra Audi 80. Efter en tur i Porsches hænder ender den i RS2 dog med at yde 315 hk.

3. Fiat Coupé

Et atypisk valg, fordi den Chris Bangle-designede Fiat Coupé kommer fra en periode, hvor Fiat var i fuld gang med at orientere sig mod det fornuftige. Heldigvis blev den iøjnefaldende Coupé velsignet med en 5-cylindret motor.

4. Mercedes W123

Okay, glem alt om den herlige hymne, som en 5-cylindret motor kan give. I en anderledes grovkornet og dieseldrevet opsætning, kan den 5-cylindrede motor blive en evighedsmaskine. Den såkaldte OM617-motor fra Mercedes, der også ligger i W123, er notorisk kendt for at kunne runde 1 mio. km. uden problemer.

5. Audi RS3/TT RS

Man må ikke lave en liste over fede biler med 5-cylindre uden at nævne Audi RS3 og TT RS. Som du kan høre i videoen, er det en motor, der lyder fantastisk. Derudover fortjener Audi kudos for, som en af de eneste tilbageværende bilproducenter, at holde liv i den 5-cylindrede motor lidt endnu.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.