Kategorier
Video

VIDEO: Berner i slåskamp med prisgunstig Kia

Kia XCeed PHEV er god og veludstyret men samtidig møgirriterende. Berner kører en tur i den nyeste Kia med Plug-in hybrid-teknologi

Video: Anders Berner  / Dato: 14. maj 2020

Kia var blandt de første med plug-in-teknologi til en pris, hvor almindelige mennesker også kan være med. Først med med Kia Niro PHEV, der giver op til 49 km på el for 259.000 kr.

LÆS OGSÅ | Hvad elbilsfortalere ikke forstår

Nu er samme teknologi puttet i den moderigtige crossover Kia XCeed. Prisen er tæt på den samme, den kører godt og føles dyr – men listen med ting, som Anders Berner absolut ikke bryder sig om, er desværre også lang.

Hvad er XCeed for en størrelse

Den er ikke helt så høj som en crossover, ikke helt så rummelig som en stationcar – altså et sted mellem en Nissan Qashqai og Golf Stationcar. Vi skal hen i retning af VW T-Roc for at finde noget, der ligner. Kia XCeed høster i øvrigt ros for sine skarpe køreegenskaber og fornemmelsen af en luksuriøs bil takket være den velafstemte undervogn og fine materialer i kabinen.

SE OGSÅ: Derfor skal du ikke vælge en høj bil

Og nu er den så kommet som plug-in hybrid med mulighed for at køre 48 km på el. Eller… Det vil sige, så længe der ikke skal bruges varme i kabinen, kan du køre på el, uden at motoren er startet – ellers ikke. XCeed har nemlig ingen elektrisk varmepumpe. Det betyder, at varmen i kabinen skal komme fra motoren. Det giver desværre skår i glæden, hvis du havde regnet med kun at køre på el til og fra arbejde – i hvert fald når det er koldt udenfor.

Specifikationer

Kia XCeed

Plug-in Hybrid

Motor: R4 benzin, 1.580 ccm + el

Ydelse: 141 hk / 265 Nm

0-100 km/t: 11,0 sek.

Tophastighed: 188 km/t

Forbrug: 71,4 km/l (WLTP)

Startpris: 269.999 kr.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.