Kategorier
Video

VIDEO: Cool luksusbil, fimset 4×4 eller et råt arbejdsredskab?

Den nye Land Rover Defender er meget langt fra hvad Berner forstår ved en Defender.

Video: Anders Berner  / Dato: 31. juli 2020

Den er en kamp at køre i terræn. Hvis du ikke får den i gear eller ikke får givet gas nok, så hænger du der. Der er kontant afregning ved kasse 1 – altså i den GAMLE Defender. Den nye er helt anderledes nem at køre og utallige systemer hjælper dig på vej og sørger for, at du skal være et totalt kvaj for at køre fast.

SE OGSÅ | STOR eller lille autocamper – Berner tæsker VW’s to camper-modeller

Berner tager den nye Defender med på Tirsbæk Gods for at køre off-road spor. Se med og find ud af, hvorfor Berner mener den er fantastisk, men ikke selv vil eje den – det er ikke prisen…

Land Rover Defender gennem tiden

1948

– Land Rover Serie 1 lanceres på Amsterdam Motor Show d. 30 april. Land Rover lånte dele fra amerikanske Jeep men karosseriet var bygget i aluminium, fordi stål var svært at skaffe efter krigen.

1958

– Serie 2 lanceres. Den kendes ved dybe sideskørter og afrundede skuldre på sidepanelerne. Motoren opgraderes til 2,25-liters.

1971

– Serie 3 lanceres. Lygterne sidder nu længere ud og der er mulighed for frisk-lufts varmer på instrumentbordet.

1983

– Serie 3 erstattes af Land Rover 110 i marts. Bladfjedrene skiftes til dæmpere og den har nu 4-cylindret motor med 5-trins gearkasse.

1990

– Endelig får den sit navn Defender med introduktionen af den nye model i 1990. Den kommer med en 107 hk 2,5-liters turbodiesel.

2020

– Først 20 år efter er der nu et komplet redesign på gaden. Den har samme aluminiumsplatform som Range Rover Sport og Discovery.

Specifikationer

Land Rover Defender

110″ P400

Motor: R6 benzin, 2.996 ccm

Ydelse: 400 hk / 550 Nm

0-100 km/t: 6,1 sek.

Tophastighed: 191 km/t

Forbrug: 8,8 km/l (WLTP)

Startpris: 1.215.000 kr.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.