Nissan Ariya til kun 2.765 kr. på privatleasing
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
Video: Anders Berner | Dato: 16. juli 2021
Engang var Land Rover forbeholdt oilskin-jakker, gummistøvler og jagtgeværer. Som tiden er gået er oilskin-jakker blevet til hvide skjorter, gummistøvler til spidse sko og jagtgeværer til Macbooks.
Den kantede Defender var den sidste rå Land Rover af sin slags, og den voluminøse efterfølger var for luksuriøs og poleret til Anders Berners smag. Men det var den lange Defender 110″, han kørte. Nu er den ‘billige’ Defender 90″ klar, og den kan noget helt andet.
Hør hvorfor den billige Defender er federe end den dyre, når Berner tester Land Rover Defender 90″.
Motor: R6, diesel, 2.996 ccm
Ydelse: 250 hk / 570 Nm
0-100 km/t: 8,0 sek.
Tophastighed: 188 km/t
Forbrug: 11,6 km/l
Startpris: 1.024.900 kr.
(Defender 90 fås fra 899.900 kr.)
Selvom Defender ikke altid har heddet Defender, og selvom Land Rover gennem årene har været under seks forskellige ejerskaber, er det modellen med størst betydning for Land Rover. Faktisk var der intet Land Rover, hvis ikke det var for Defender, der startede sit liv under navnet ‘Land Rover’.
Det var mærket Rover, der i 1947 præsenterede en terrængående bil til landet – heraf det logiske navn. Først da Land Rover løsrives og bliver et selvstændigt mærke under ejerskab af British Leyland i 1978, bliver modellen omtalt som Land Rover Series 1. Det er ikke før 1990, at Defender-navnet bliver aktuelt.
LÆS OGSÅ | Den korte Land Rover Defender taler til et langt smallere publikum end den lange
Selvom der løb meget vand under broen fra 1948 til 1990, hvor Defender-navnet kom til, kræver det ikke særligt stærke briller for at se, at det er samme model, der er tale om. I 1948 kom modellen til verden i kølvandet på anden verdenskrig, hvor der hverken var behov for eller økonomi til luksusbiler, som Rover havde bygget tidligere.
Folket manglede en let og terrængående bil med kvaliteter som en mekanisk simpel og robust traktor. En bil, der kunne bygges af restmaterialer fra krigen og bruges til både at opretholde et landbrug samt køre til købmanden. Den kantede robusthed gik rent ind hos folket.
Langsomt fik markeder udenfor Storbritannien også øjnene op for modellen, og dernæst tog det hurtigt fart. Der var efterspørgsel på en bred vifte af forskellige varianter, hvorfor der hurtigt blev lavet en ‘stationcar’, en pick-up, en safari og sågar en ambulance. Selvom navn og ejere skiftede, fik modellen lov at udvikle sig og leve et længere end de fleste andre bilmodeller. Da stikket blev endeligt trukket på den sidste, kantede og originale Defender efter 69 år i 2016, var der produceret mere end 2 millioner eksemplarer.
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
Første kvartal af 2025 er gået, og i de tre måneder har VW ID.4 været den mest indregistrerede nye bil i Danmark. Tesla Model Y er stadig med i toppen, men det er VW ID. Buzz overraskende nok også.
Trump, told og tariffer. Tre ord, der efterhånden går hånd i hånd. Nu kan ordet ‘statsstøtte’ knyttes til trekløveret, da Trump vil booste salget af Tesla-modeller i Europa.
Vi holder længere fast i vores biler, og det får gennemsnitsalderen på biler i Danmark til at stige. Det er mere end 30 år siden, bilerne har været så gamle.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.