juli 16, 2021

VIDEO: Den korte Land Rover Defender er en perfekt bybil til mudder

For dyr, poleret og luksuriøs. Det mente Berner om den nye Land Rover Defender 110″, da han kørte den første gang sidste år. Nu er Defender blevet kortere og billigere, og spørgsmålet er, om det ændrer på noget?

Video: Anders Berner  | Dato: 16. juli 2021

Engang var Land Rover forbeholdt oilskin-jakker, gummistøvler og jagtgeværer. Som tiden er gået er oilskin-jakker blevet til hvide skjorter, gummistøvler til spidse sko og jagtgeværer til Macbooks.

Den kantede Defender var den sidste rå Land Rover af sin slags, og den voluminøse efterfølger var for luksuriøs og poleret til Anders Berners smag. Men det var den lange Defender 110″, han kørte. Nu er den ‘billige’ Defender 90″ klar, og den kan noget helt andet.

Hør hvorfor den billige Defender er federe end den dyre, når Berner tester Land Rover Defender 90″.

Specifikationer

Land Rover Defender 90″ D250

Motor: R6, diesel, 2.996 ccm

Ydelse: 250 hk / 570 Nm

0-100 km/t: 8,0 sek.

Tophastighed: 188 km/t

Forbrug: 11,6 km/l

Startpris: 1.024.900 kr.

(Defender 90 fås fra 899.900 kr.)

Modellen der startede det hele

Selvom Defender ikke altid har heddet Defender, og selvom Land Rover gennem årene har været under seks forskellige ejerskaber, er det modellen med størst betydning for Land Rover. Faktisk var der intet Land Rover, hvis ikke det var for Defender, der startede sit liv under navnet ‘Land Rover’.

Det var mærket Rover, der i 1947 præsenterede en terrængående bil til landet – heraf det logiske navn. Først da Land Rover løsrives og bliver et selvstændigt mærke under ejerskab af British Leyland i 1978, bliver modellen omtalt som Land Rover Series 1. Det er ikke før 1990, at Defender-navnet bliver aktuelt.

LÆS OGSÅ | Den korte Land Rover Defender taler til et langt smallere publikum end den lange

Selvom der løb meget vand under broen fra 1948 til 1990, hvor Defender-navnet kom til, kræver det ikke særligt stærke briller for at se, at det er samme model, der er tale om. I 1948 kom modellen til verden i kølvandet på anden verdenskrig, hvor der hverken var behov for eller økonomi til luksusbiler, som Rover havde bygget tidligere.

Folket manglede en let og terrængående bil med kvaliteter som en mekanisk simpel og robust traktor. En bil, der kunne bygges af restmaterialer fra krigen og bruges til både at opretholde et landbrug samt køre til købmanden. Den kantede robusthed gik rent ind hos folket.

Langsomt fik markeder udenfor Storbritannien også øjnene op for modellen, og dernæst tog det hurtigt fart. Der var efterspørgsel på en bred vifte af forskellige varianter, hvorfor der hurtigt blev lavet en ‘stationcar’, en pick-up, en safari og sågar en ambulance. Selvom navn og ejere skiftede, fik modellen lov at udvikle sig og leve et længere end de fleste andre bilmodeller. Da stikket blev endeligt trukket på den sidste, kantede og originale Defender efter 69 år i 2016, var der produceret mere end 2 millioner eksemplarer.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS