maj 29, 2020

VIDEO: Fire cylindre og 421 hk – WHAT!

Den har DRIFT MODE og 421 hk; Berner prøver kræfter med den sindssygt hurtige Mercedes-AMG A 45 S.

Video: Anders Berner  / Dato: 28. maj 2020

“Det er som at blive sendt i kredsløb om jorden – så hurtig er den!”

Berners umiddelbare indtryk af den nye Mercedes-AMG A 45 S med – hold nu fast – 421 hk. En kæmpe turbo hjælper til at skabe de enorme kræfter i den lille indpakning.

SE OGSÅ | Vanvittig – og åndssvagt dyr super-GTI

Den har også Track Mode, Drift Mode og meget andet, men Berner er alligevel ikke sikker på, at det er A 45 S der står øverst på ønskelisten, når det kommer til super-hurtige GTI’er.

Håndbygget ingeniørkunst

Byd velkommen til verdens kraftigste serieproducerede motor med fire cylindre. Håndbygget hos AMG i Affalterbach efter AMG’s princip om én mand, én motor – og wow for en motor! Selve motorblokken er helt ny og bygget i aluminium til at modstå ekstreme tryk på op mod 160 bar. Til hjælp er der monteret en enkelt, relativt stor turbo med et tryk på 2,1 bar, for at hive absolut maksimalt med kræfter ud af den lille indpakning. Eksemplaret i vores testbil har G. De Giuseppe stået for og han har gjort et fandens fint stykke arbejde. Så er det sagt.

SE OGSÅ: En stor diesel er perfekt i Mercedes G-Klasse

Specifikationer

Mercedes-AMG A 45 S

4Matic+

Motor: R4 benzin, 1.991 ccm

Ydelse: 421 hk / 500 Nm

0-100 km/t: 3,9 sek.

Tophastighed: 270 km/t

Forbrug: 11.6 km/l (WLTP)

Startpris: 965.098 kr.

Selvom den lille motor kun er på to liter yder den 421 hk og 500 Nm i den helt nye AMG A 45 S 4Matic+. Motoren er medskyldig i titlen som verdens hurtigste lommeraket, der nu tilgår den lille nye hatchback fra AMG. 100 km/t er overstået på 3,9 sekunder. 3,9, mine herrer! Nok til at tage føringen i den evige magtkamp om flest hestekræfter og hurtigste sprint foran Audi RS3, der skal bruge hele 4,1 sekunder for at nå de 100 km/t. AMG-motoren kommer også i en mildere variant med 387 hk i den almindelige A 45 – vi snupper selvfølgelig nøglerne til S-varianten.

Ny sejrherre

AMG A 45 S er ny sejrherre blandt små, lynhurtige GTI’er – og den er hurtig. Sådan rigtig hurtig. Rygsøjlens tryk mod sædet er ikke til at tage fejl af men alligevel er følelsen meget Mercedes-agtig. Der er en hvis ”ordnung muss sein”-tilgang over den. Accelerationen føles nærmere afbalanceret end fanden i voldsk, når vi udnytter det fulde potentiale ved 6.750 omdrejninger. Fra omkring 4.000 omdrejninger stiger kræfterne eksponentielt til omdrejningsbegrænseren sætter en stopper for løjerne ved 7.200 omdrejninger. Det er én stor turbo, som i øvrigt både er vand, olie og luftkølet, der er med til at skabe dén oplevelse.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS