Test: Nio ET5 har, hvad der skal til – men prisen spænder ben
Nio ET5 lægger sig solidt i slipstrømmen på storebror ET7 med en pris, der er mere spiselig – men er den spiselig nok?
Video: Anders Berner / Dato: 28. maj 2020
“Det er som at blive sendt i kredsløb om jorden – så hurtig er den!”
Berners umiddelbare indtryk af den nye Mercedes-AMG A 45 S med – hold nu fast – 421 hk. En kæmpe turbo hjælper til at skabe de enorme kræfter i den lille indpakning.
SE OGSÅ | Vanvittig – og åndssvagt dyr super-GTI
Den har også Track Mode, Drift Mode og meget andet, men Berner er alligevel ikke sikker på, at det er A 45 S der står øverst på ønskelisten, når det kommer til super-hurtige GTI’er.
Byd velkommen til verdens kraftigste serieproducerede motor med fire cylindre. Håndbygget hos AMG i Affalterbach efter AMG’s princip om én mand, én motor – og wow for en motor! Selve motorblokken er helt ny og bygget i aluminium til at modstå ekstreme tryk på op mod 160 bar. Til hjælp er der monteret en enkelt, relativt stor turbo med et tryk på 2,1 bar, for at hive absolut maksimalt med kræfter ud af den lille indpakning. Eksemplaret i vores testbil har G. De Giuseppe stået for og han har gjort et fandens fint stykke arbejde. Så er det sagt.
SE OGSÅ: En stor diesel er perfekt i Mercedes G-Klasse
Motor: R4 benzin, 1.991 ccm
Ydelse: 421 hk / 500 Nm
0-100 km/t: 3,9 sek.
Tophastighed: 270 km/t
Forbrug: 11.6 km/l (WLTP)
Startpris: 965.098 kr.
Selvom den lille motor kun er på to liter yder den 421 hk og 500 Nm i den helt nye AMG A 45 S 4Matic+. Motoren er medskyldig i titlen som verdens hurtigste lommeraket, der nu tilgår den lille nye hatchback fra AMG. 100 km/t er overstået på 3,9 sekunder. 3,9, mine herrer! Nok til at tage føringen i den evige magtkamp om flest hestekræfter og hurtigste sprint foran Audi RS3, der skal bruge hele 4,1 sekunder for at nå de 100 km/t. AMG-motoren kommer også i en mildere variant med 387 hk i den almindelige A 45 – vi snupper selvfølgelig nøglerne til S-varianten.
AMG A 45 S er ny sejrherre blandt små, lynhurtige GTI’er – og den er hurtig. Sådan rigtig hurtig. Rygsøjlens tryk mod sædet er ikke til at tage fejl af men alligevel er følelsen meget Mercedes-agtig. Der er en hvis ”ordnung muss sein”-tilgang over den. Accelerationen føles nærmere afbalanceret end fanden i voldsk, når vi udnytter det fulde potentiale ved 6.750 omdrejninger. Fra omkring 4.000 omdrejninger stiger kræfterne eksponentielt til omdrejningsbegrænseren sætter en stopper for løjerne ved 7.200 omdrejninger. Det er én stor turbo, som i øvrigt både er vand, olie og luftkølet, der er med til at skabe dén oplevelse.
Nio ET5 lægger sig solidt i slipstrømmen på storebror ET7 med en pris, der er mere spiselig – men er den spiselig nok?
Hvornår kan det egentlig betale sig at reparere på en gammel bil, man gerne vil sælge? Læs med her og find ud af det.
Føler du, at livet bag rattet af din Golf eller Focus er lidt langtrukkent? Vi har samlet tre bud på biler med over 250 hk, der kan gøre livet lidt sjovere, uden det koster spidsen af en F-35.
Det ser ud til, at Volvo EX90 bliver præcist den strømførte luksusssvensker, vi alle regner med. Vi har fået første kig på flagskibet.
EQS SUV 680 er den første elbil fra Mercedes-Maybach, og den 658 hk stærke SUV er smurt ind i luksus og overflod.
Volkswagen har premiere på sit nye elektriske flagskib – ID.7. Den store model kommer med ny elmotor med 286 hk og rækkevidde op til 700 km.
Lancia skal tilbage på landkortet, og det sker med en genstart. Ny designlinje, italiensk luksus – og i 2024 den første nye model. Konceptbilen Pu+Ra viser vejen.
Launch control. To ord du nok ikke havde forventet at høre i sammenhæng med en Volkswagen Lupo, men den er god nok. Ugens fund er et komplet sindssygt et af slagsen.