maj 14, 2021

VIDEO: Hvad er godt og mindre godt i Mercedes-Benz EQA?

Det seneste elektriske indspark fra Mercedes, der er kommet på de danske landeveje, er EQA. Den er dyrere end konkurrenterne — men er den også bedre?

Video: Anders Berner  | Dato: 24. maj 2021

Mens verden venter i spænding på, at Mercedes-Benz triller til tops i elbilregi med EQS, må vi i mellemtiden tage til takke med EQA. En lille bil, der deler platform med med Mercedes’ mindste modeller som A-Klassen, B-Klassen og GLA-klassen.

LÆS OGSÅ | 2021 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Og ja, det betyder at Mercedes EQA er startet som en ganske almindelig benzin- og dieselmodel fra bunden. Nytter det, når elbilkonkurrencen spidser til med dedikerede elbilmodeller som VW I.D.4, Skoda Enyaq og snart Audi Q4 e-tron?

Det ser Berner nemmere på, når han har fingrene i EQA, her.

Mercedes EQA 250

Motor: Én elektrisk

Batteristørrelse: 66,5 kWh

Ydelse: 190 hk / 375 Nm

0-100 km/t: 8,9 sek.

Tophastighed: 160 km/t

Rækkevidde: 424 km

Startpris: 400.000 kr.

Store strømplaner

Først fik vi EQC og EQV, så fik vi EQA og snart har vi EQS. Mercedes-Benz skruer ikke ned for deres modelforvirring, bare fordi de satser på elbiler. Men satse, dét gør de! I slutningen af 2020 offentliggjorde Mercedes’ moderselskab Daimler nemlig elbilplanerne for mærket.

Investeringen i elektrisk mobilitet og digitalisering af forretningen løber sig nemlig op i 70 milliarder Euro i følge Daimler. Det er 520 milliarder danske kroner, det er 10 gange så meget, som Danmark brugte på de elektriske IC4 tog fra Italien…

LÆS OGSÅ | Den fuldt elektriske Merce4des EQS kører over 700 km på en opladning

Det er mange penge. Men Mercedes’ strømførte planer for fremtiden er heller ikke små. Planen er, at vi allerede i 2022 har otte fuldelektriske modeller fra Mercedes på markedet. Disse modeller vil blive produceret fra syv forskellige produktionsfaciliteter, der er dedikeret til elbiler og er fordelt over tre kontinenter.

De 70 milliarder Euro postes i disse syv produktionsfaciliteter, hvoraf tre er i Tyskland, Sindelfangen, Bremen og Rastatt. Uden for Tyskland ligger faciliteterne i Polen, Ungarn, USA og Kina. Den overordnede strategi der driver værket, er at halvdelen af Mercedes’ salg skal udgøres af elbiler allerede i 2030.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS