Langtidstest: Renault Scenic E-Tech – Introduktion
En af årets mest interessante elbiler er Renault Scenic E-Tech. Nu har vi fået den til test i nogle måneder for at finde ud af, om den er et godt køb.
Video: Anders Berner / Dato: 11. juni 2020
Der er noget så sjældent som en undskyldning på vej fra Berner – og så alligevel ikke. Ugens video er med Mercedes-Benz GLB. En SUV, som Berner almindeligvis sviner, men som muuuuligvis giver mening alligevel.
SE OGSÅ | Berner i slåskamp med prisgunstig Kia
Den har nemlig plads til syv personer (ekstraudstyr) og giver altså mening, hvis produktionen af børn bare ikke vil stoppe. Selv de højere magter har en holdning til den nye, lille SUV fra Mercedes-Benz.
Som navnet antyder hører GLB hjemme mellem Mercedes Benz GLA og GLC, hvor der i samme kategori også findes de større GLE og GLS. Og så er der jo G-klassen. Og GLC og GLE fås også som coupé. Og når ja, så må vi ikke glemme EQC; Mercedes’ fuldt elektriske SUV. Der er altså ikke noget at sige til, hvis sælgeren hos din lokale Mercedes-forhandler lige må slå priserne op en ekstra gang. Til gengæld er der ikke mange konkurrenter i klassen for små firehjulstrækkere med plads til syv.
LÆS OGSÅ | En stor diesel er perfekt i Mercedes G-Klasse
Motor: R4 benzin, 1.991 ccm
Ydelse: 224 hk / 350 Nm
0-100 km/t: 6,9 sek.
Tophastighed: 236 km/t
Forbrug: 12,7 km/l (WLTP)
Startpris: 580.098 kr.
Nærmest finder vi Volkswagen Tiguan Allspace og Land Rover Discovery Sport i hver sin ende af prisspektret. Ingen af de to konkurrenter kan dog følge med GLB på kvaliteten i kabinen – de fleste steder i hvert fald. GLB er premium i både samlekvalitet og materialer, som vi kender fra de andre kompaktbiler A- og B-klasse. Samme fine materialer og setup’et med de to store 10,25” skærme, der er ekstraudstyr til knap 10.500 kr., er også at finde i GLB.
SE OGSÅ | De syv grimmeste SUV/Crossovers – og den mest cool
Det er først når vi begynder at kradse rundt forskellige steder i kabinen, som vi normalt ikke ser så meget på, at plastkvaliteten skuffer en smule. Eksempelvis på handskerummet og seleholderne på B-stolpen. På instrumentbordet i passagersiden sidder i øvrigt et panel på tværs, der skal forestille et håndtag, men uden at være det. Detaljen er lavet for at drage paralleller til den ikoniske Mercedes G-Klasse, der har et rigtigt håndtag monteret samme sted.
Eller ‘Augmented Reality’ som Mercedes kalder det, er en del af nyeste MBUX-system, som kan installeres på GLB’s skærm til infotainment. MBUX kan både styres med talekommando, den lille berøringsplade imellem forsæderne eller med touch på selve skærmen. MBUX er blandt de bedste, hvis ikke dét bedste, infotainment på markedet. Hurtigt, bekvemt og intuitivt. Navigation er ekstraudstyr til knap 13.000 kr. Augmented Reality, hvor et kamera i forruden sender direkte billede til skærmen i bilen, og blå pile viser vej i realtid, er et must have i forbindelse med navigation. Det er ekstraudstyr til 5.800 kr. og alle pengene værd.
En af årets mest interessante elbiler er Renault Scenic E-Tech. Nu har vi fået den til test i nogle måneder for at finde ud af, om den er et godt køb.
Hyundai Ioniq 9 er både stor i størrelsen og stor på rækkevidde. Den nye syvsæders elbil fra Hyundai er over fem meter lang og har en rækkevidde op til 620 kilometer.
En god gammeldags shitstorm har ramt det britiske bilmærke Jaguar, der i en moderne og nærmest woke genfødsel af brandet har fået det forenede internet på nakken.
BMW har brug for en ny iX3 her og nu, men produktionen af den nye elektriske SUV starter først i slutningen af 2025 på fabrikken i Ungarn – og den eksisterende iX3 udgår nu af produktion i Kina.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.