Kategorier
Video

VIDEO: Berner hader at indrømme det, men den her Mercedes er fed

Berner har det svært med SUV’er – men lige dén her er en undtagelse. Se med når Berner – og de højere magter – tager sig kærligt af den nye Mercedes-Benz GLB

Video: Anders Berner  / Dato: 11. juni 2020

Der er noget så sjældent som en undskyldning på vej fra Berner – og så alligevel ikke. Ugens video er med Mercedes-Benz GLB. En SUV, som Berner almindeligvis sviner, men som muuuuligvis giver mening alligevel.

SE OGSÅ | Berner i slåskamp med prisgunstig Kia

Den har nemlig plads til syv personer (ekstraudstyr) og giver altså mening, hvis produktionen af børn bare ikke vil stoppe. Selv de højere magter har en holdning til den nye, lille SUV fra Mercedes-Benz.

Mercedes bygger MANGE SUV’er

Som navnet antyder hører GLB hjemme mellem Mercedes Benz GLA og GLC, hvor der i samme kategori også findes de større GLE og GLS. Og så er der jo G-klassen. Og GLC og GLE fås også som coupé. Og når ja, så må vi ikke glemme EQC; Mercedes’ fuldt elektriske SUV. Der er altså ikke noget at sige til, hvis sælgeren hos din lokale Mercedes-forhandler lige må slå priserne op en ekstra gang. Til gengæld er der ikke mange konkurrenter i klassen for små firehjulstrækkere med plads til syv.

LÆS OGSÅ | En stor diesel er perfekt i Mercedes G-Klasse

Specifikationer

Mercedes-Benz

GLB 250 4Matic

Motor: R4 benzin, 1.991 ccm

Ydelse: 224 hk / 350 Nm

0-100 km/t: 6,9 sek.

Tophastighed: 236 km/t

Forbrug: 12,7 km/l (WLTP)

Startpris: 580.098 kr.

De nærmeste konkurrenter

Nærmest finder vi Volkswagen Tiguan Allspace og Land Rover Discovery Sport i hver sin ende af prisspektret. Ingen af de to konkurrenter kan dog følge med GLB på kvaliteten i kabinen – de fleste steder i hvert fald. GLB er premium i både samlekvalitet og materialer, som vi kender fra de andre kompaktbiler A- og B-klasse. Samme fine materialer og setup’et med de to store 10,25” skærme, der er ekstraudstyr til knap 10.500 kr., er også at finde i GLB.

SE OGSÅ | De syv grimmeste SUV/Crossovers – og den mest cool

Det er først når vi begynder at kradse rundt forskellige steder i kabinen, som vi normalt ikke ser så meget på, at plastkvaliteten skuffer en smule. Eksempelvis på handskerummet og seleholderne på B-stolpen. På instrumentbordet i passagersiden sidder i øvrigt et panel på tværs, der skal forestille et håndtag, men uden at være det. Detaljen er lavet for at drage paralleller til den ikoniske Mercedes G-Klasse, der har et rigtigt håndtag monteret samme sted.

Forstærket virkelighed

Eller ‘Augmented Reality’ som Mercedes kalder det, er en del af nyeste MBUX-system, som kan installeres på GLB’s skærm til infotainment. MBUX kan både styres med talekommando, den lille berøringsplade imellem forsæderne eller med touch på selve skærmen. MBUX er blandt de bedste, hvis ikke dét bedste, infotainment på markedet. Hurtigt, bekvemt og intuitivt. Navigation er ekstraudstyr til knap 13.000 kr. Augmented Reality, hvor et kamera i forruden sender direkte billede til skærmen i bilen, og blå pile viser vej i realtid, er et must have i forbindelse med navigation. Det er ekstraudstyr til 5.800 kr. og alle pengene værd.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.