Kategorier
Test og anmeldelser Video

VIDEO: Peugeot e-208 slår Tesla model 3 på ét punkt

Billig Peugeot på strøm, slår Tesla, Honda, Mini og Hyundai på STØJ. Peugeot er gået amok i el- og pluginhybrider. Den folk vil ha er Peugeot e-208, men dur den til noget? Berner tester den nye, franske folke-Ellert.

Video: Anders Berner  | Dato: 11. september 2020

Franske Peugeot har længe været de ukronede dieselmestre — men tiderne er skiftet. Derfor har de på rekordtid elektrificeret deres modelprogram, og den seneste tilføjelse bliver med al sandsynlighed en elbil, som danskerne kommer til at finde meget interessant.

SE OGSÅ | Den nye VW ID.3 er fremragende – men den mangler noget

Vi taler selvfølgelig om Peugeot e-208. Den er interessant først og fremmest fordi, den er meget bil for pengene, men også fordi 208-modellen har været én af Peugeots absolutte bestsellers i Danmark. Og tro det eller lad være, men Berner er ganske tilfreds med den franske folke-Ellert.

Det er særligt på støjsiden, Peugeot e-208 imponerer. Faktisk tager den her kampen op med den væsentligt dyrere Tesla Model 3. Men selvfølgelig er alt ikke fryd og gammen. Hør hvad Berner mener om e-208 her:

Stellantis er ikke et sunket skib

Peugeot, Citroën, Opel, Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Chrysler, Jeep, Maserati og RAM. På papiret har denne brede vifte af bilproducenter ikke meget til fælles — men det får de snart! Under navnet Stellantis, kommer de nemlig til at slå pjalterne sammen og forme én gigant bilproducent.

LÆS OGSÅ | 2020 oversigt: Se alle elbilerne i Danmark og deres rækkevidde

Hvis ikke du allerede vidste det, så er Opel i forvejen en del af franske PSA. Derfor kommer vi også i nærmeste fremtid til at se elektriske biler fra Opel, som del af Peugeot og Citroëns elektrificering. Her ser særligt den kommende Opel Mokka spændende ud. Men indtil den ser dagens lys, er Peugeots trumfkort e-208, som særligt på det danske marked kan vise sig at være en af de vigtigste bilnyheder.

Specifikationer

Peugeot e-208

Motor: Elektrisk

Batteristørrelse: 50 kWh

Ydelse: 136 hk / 260 Nm

0-100 km/t: 8,1 sek.

Tophastighed: 150 km/t

Rækkevidde: 340 km (WLTP)

Startpris: 239.990 kr.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.