Kategorier
Elektrisk Test og anmeldelser Video

VIDEO: Porsche Taycan Cross Turismo er praktisk Porsche med 680 hk

Porsche har bygget en elektrisk stationcar på en hævet undervogn. Det lyder spøjst, men det er ret fedt! Anders Berner tager den under kyndig besigtigelse.

Video: Anders Berner  | Dato: 27. august 2021

Anders Berner plejer at blive godt, gammeldags vred, når bilproducenter vælger at hæve undervognen på en helt almindelig personbil, for at gøre den mere smart og crossover-agtig. Her tyder det dog på, at han har fundet undtagelsen, der bekræfter reglen.

Porsche Taycan Turbo Cross Turismo sidder 2 cm højere i undervognen end en almindelig Taycan i et normalt køremodus, mens luftundervognen kan løftes, så den bliver hele 3 cm højere. Alligevel er det ikke noget, der skræmmer Berner væk.

Hør hvad Porsche Taycan Turbo Cross Turismo excellerer i, når Berner tester den i denne video.

Porsche Taycan Turbo
Cross Turismo

Motor: To elmotorer

Batterikapacitet: 93,4 kWh

Ydelse: 625 hk / 850 Nm

0-100 km/t: 3,3 sek.

Tophastighed: 250 km/t

Rækkevidde: 452 km

Testbilens pris: 2.113.641 kr.

(Turbo Cross Turismo starter fra 1.639.900 kr.)

Taycan og de grundige tyskere

Som en stolt, tysk bilproducent havde Porsche naturligvis ikke tænkt sig at kaste sig hovedkulds ud i et elbilprojekt. Bilbyggerne fra Stuttgart er notorisk kendt for deres brummende Boxer-motor bag bagakslen på 911, der siden 1964 er blevet perfektioneret på tværs af otte generationer. Porsches elbil skulle afspejle præcist samme grundighed som deres hurtige fossilbiler.

Porsche søsætter projektet ‘Mission E’ i 2015, hvortil de afsætter 1 milliard dollars og planlægger at oprette intet færre end 1.000 nye arbejdspladser på deres produktionsfaciliteter i Stuttgart-Zuffenhausen. Først to år senere i 2017 begynder Porsche at røre på sig, og her får vi de første glimt af en prototype, der stadig hedder Mission E, som Porsche lover at have klar til salg i slutningen af 2019. I 2018 giver Porsche elbilprojektet et rigtigt navn, Taycan, der oprindes i tyrkisk hvor ‘Tay can‘ betyder hingst.

SE OGSÅ | VIDEO: Audi e-tron GT – Den bedste elbil i verden?

I august 2019 nærmer Porsche sig den deadline, de satte for sig selv to år tidligere. Som de punktlige tyskere, Porsche er, er forsinkelser ikke en mulighed. Men det er heller ikke en mulighed, at sende en ufærdig bil på markedet. Derfor bruger Porsche det meste af august på at udsætte en håndfuld køre- og produktionsklare prototyper for det, der bedst kan betegnes som automobil tortur. Først på Nürburgring, hvor den tager rekord som hurtigste 4-dørs elbil, og siden på Nardo i Italien, hvor der virkelig bliver uddelt øretæver.

På den cirkulære og meget grove testbane Nardo, kørte Porsche Taycan 3.425 kilometer i løbet af 24 timer. De eneste pauser, der blev holdt, var for at skifte kører eller oplade batteriet. I dagtimerne kørte Taycan i gennemsnit mellem 195 og 215 km/t i 42 stegende italienske varmegrader. Efter de 24 usandsynligt hårde timer tog Porsche 26 accelerationer fra 0 til 200 km/t i streg. Her var forskellen mellem den langsomste og den hurtigste acceleration under ét sekund. Dermed bestod Taycan, og blev præsenteret til offentligheden i september 2019. Præcist som lovet.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.