Kategorier
Test og anmeldelser Video

VIDEO: Renault går all PLUG-IN

“We have a plenty of time!” Berner forklarer, hvorfor det ofte går galt, når Renault bygger biler.

Video: Anders Berner  / Dato: 28. august 2020

Lad os lige slå fast med det samme: Franske ingeniører kan sagtens bygge biler, der ikke bryder sammen. De er faktisk ret gode til at bygge biler – især når bilmodellerne liiiige får et par år på markedet.

SE OGSÅ | Berner finder den sureste bil i verden

Renault var endda hurtigt ude med den fuldelektriske Renault Zoe – nu går de all in med elektrificering af resten af modelflåden. Jeg tager en tur i den nye Renault Captur men kommer frem til, at det faktisk er en helt anden model, du bør vælge.

Renault E-TECH, kalder de det

Den nye Renault Captur er første model, der får glæde af Plug-in teknologien. Benzinmotoren kombineres med to elmotorer og en ny automatisk gearkasse. Ved blandet kørsel giver det en elektrisk rækkevidde på op mod 45 km ved blandet kørsel. Samme teknologi vil iøvrigt snart være tilgængeligt i Renault Megane Sport Tourer. Batteriet tager 6 timer at lade op i en almindelig husholdnings-stikkontakt.

LÆS OGSÅ | DUEL: Strømførende firmabiler fra Mercedes-Benz og Volvo

Den mindre Renault Clio må nøjes med en mildere elektrificering. Her er der tale om almindelig hybrid, hvor batteriet ikke kan lades op med kabel. Istedet lades batteriet op under kørsel – eksempelvis ved nedbremsning, hvor energien opsamles i batteriet. Renault Clio drager dog stadig fordel af mindre brændstofforbrug men kan altså ikke køre udelukkende på el.

Specifikationer

Renault Captur E-TECH

Plug-in Hybrid

Motor: R4 benzin, 1.598 ccm

Ydelse: 160 hk

0-100 km/t: 10,1 sek.

Tophastighed: 186 km/t

Forbrug: 66,6 km/l (WLTP)

Startpris: 259.900 kr.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.