februar 21, 2023

Video: Elbilen giver billig strøm til huset

I nær fremtid kan elbilerne sende strømmen retur til elnettet. Det vil både gavne pengepungen men også elnettet. Se her hvordan.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

Dyre elpriser om eftermiddagen og aftenen og billigere elpriser om natten. Afgifterne på el skal få os til at bruge mere strøm om natten og mindre om dagen. Eksempelvis skal vi lade elbilen op om natten for at slippe for de dyre elafgifter og skåne elnettet mest muligt.

LÆS OGSÅ | Video: Har vi strøm nok til 3,5 millioner elbiler?

Men madlavningen, eksempelvis, foregår ofte i tidsrummet, hvor afgifterne er høje. Så hvad nu hvis man kunne lade elbilen billigt om natten og så bruge dén strøm, til at lave mad med om eftermiddagen og aftenen.

Det vil ikke kun hjælpe på pengepungen, det vil også hjælpe elnettet i de tidsrum, hvor mange bruger meget strøm på samme tid.

Se med i Bilbasen Strøm hvor vi forklarer, hvordan det hele virker – og hvorfor vi ikke allerede gør det i dag.

Vehicle to X

Du har måske set det før, Vehicle to X. I eksemplet her betyder det egentlig bare, at i stedet for at lade batteriet i bilen op, sender man overskydende strøm fra bilens batteri et andet sted hen.

SE OGSÅ | Video: 3 gange længere rækkevidde end benzinbilen

Typisk skelner vi mellem ‘Vehicle to load‘ og ‘Vehicle to grid‘. Når vi taler Vehicle to load bruger vi batteriet i bilen til såkaldt ø-drift. Eksempelvis hvis vi vil bruge strømmen fra bilens batteri til at drive en brødrister eller en kaffemaskine – eller forsyne en ødegård, der ikke er koblet til elnettet.

Når vi taler Vehicle to grid betyder det, at bilens batteri bliver koblet til elnettet. Og det er her vi skal hen, for at elbilen kan være med til at forsyne dit hjem med strøm og supportere elnettet.

Teknologien findes allerede

Hvor langt vi skal ud i fremtiden vides ikke præcist, men teknologien er allerede klar. Flere elbiler kan allerede sende strømmen tilbage til elnettet via CCS-stikket (det vi bruger, når vi skal hurtiglade elbilen). Men en hurtiglader er meget dyr og vil derfor aldrig blive aktuel derhjemme.

SE OGSÅ | 2023 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Derimod skal vi kunne sende strømmen fra bilens batteri tilbage i huset via det almindelige Type-2 stik, som vi bruger til at lade elbilen med derhjemme. Selve teknologien er sådan set simpel og elbilerne kan allerede tage strøm fra batteriet, omdanne den til vekselstrøm, og sende det til elmotoren for at drive bilen. Det er det samme der skal til, for at vi kan bruge strømmen fra batteriet i huset.

Hør den nærmere forklaring i videoen ovenfor.


Se brugte Nio til salg her

Se flere brugte Nio her

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS