juni 21, 2024

Video: Findes køreglæden i elbiler?

Elbilerne får ofte kritik for ikke at vække følelser hos bilfolket. I Bilbasen Strøm låner vi en lufthavn og finder ud af, om det passer.

Video: Jacob Dalby, Claus Møller og Anders Richter

Køreglæde og elbiler – kan det overhovedet hænge sammen? Det finder vi svaret på i denne episode af Bilbasen Strøm, hvor vi har lånt en lufthavn på Lolland Falster og medbragt tre bud på elbiler, der kan give smil på læben.

Bilerne repræsenterer tre forskellige prisklasser og tæller MG4 XPower, Hyundai Ioniq 5 N og Lotus Eletre. Tre meget forskellige biler der måske, måske ikke, beviser, at køreglæde og elbiler godt kan hænge sammen.

Hyundai Ioniq 5 N starter ballet

Den klassiske definition på køreglæde, når man spørger inkarnerede bilfolk, vil ofte lyde på en køreglad bil med masser af lyd, vibration, involvering og andre mærk- eller hørbare elementer. Og dém er der ikke mange af i elbiler.

Det ser dog ud til at ændre sig nu, hvor Hyundai Ioniq 5 N er landet. Som Morten Bek skriver fra sin første tur: “Den får dig til at grine i et sving, samtidig med at den underholder og leverer på en racerbane og, 99 procent af tiden, er nem og komfortabel i hverdagen. Usædvanligt nok for en benzinbil, men helt uhørt for en elbil.

Ioniq 5 N har et utal af funktioner, til at optimere oplevelsen af bilen. Du kan ændre den kunstige lyd i kabinen under N Active Sound+, og du kan ændre drejningsmomentets fordeling under N Torque Distribution. N Pedal giver tre forskellige niveauer for regenerering, som er optimeret til racerbanen. Så er der N Grin Boost, som har en dedikeret rød pal på rattet, som i 10 sekunder giver de fulde 650 hk og 770 Nm. Og ikke mindst N-eShift, der simulerer gearskift på en ret fed facon.

Se med i Bilbasen Strøm ovenfor, når vi tester tre former for køreglæde i elbiler til tre forskellige budgetter.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte elbiler til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS