Privatleasing af elektrisk Renault 5 fra 2.995 kr.
Den lille elektriske Renault 5 E-Tech Electric med rækkevidde op til 410 kilometer fås på privatleasing fra 2.995 kr. Alle varianter er med i privatleasingvarianter, og engangsydelsen er 4.995 kr.
Video: Jacob Dalby & Anders Berner
Forestil dig at det er lørdag aften. Du står og laver mad, måske til gæster, og pludselig ryger strømmen – igen. Det var lige godt sat…. Og du ved udmærket godt hvorfor strømmen er gået, for det var samme problem sidste gang: Begge dine naboer har sat deres elbiler til opladning på samme tid.
LÆS OGSÅ | Video: Har vi strøm nok til 3,5 millioner elbiler?
Det kan hurtigt nå til nabostridigheder, når der kommer elbiler på rækkehusvejen, der “bruger al strømmen” på vejen. I ældre rækkehuse og i klyngehuse deles man nemlig om én ledning, der fører strømmen til flere husstande.
Og det betyder, at hvis der bliver brugt mere strøm i husene, end sikringerne i elskabet kan klare, så ryger strømmen. Bilbasen Strøm finder i dette afsnit ud af, hvad man kan gøre for at sikre den gode stemning på vejen.
På rækkehusvejen her i Holte deles syv rækkehuse om én forsyningsledning fra elskabet. Der er rigeligt med strøm hen til elskabet, men det er fra elskabet ud til husene, at flaskehalsen opstår.
I elskabet sidder en sikring og den ryger, når der bliver brugt mere end 35 Ampere. De syv rækkehuse kan altså tilsammen maksimalt bruge 35 Ampere. Derfor er det sjældent et problem i villaer eller nyere rækkehuse, der hver har sin egen ledning og hver kan bruge rigeligt med strøm. Men her er det anderledes.
SE OGSÅ | Video: 3 gange længere rækkevidde end benzinbilen
En elbil under opladning bruger typisk 16 Ampere, og nu er der to på vejen, der lader samtidig, og så er vi oppe på 32 Ampere. Så er der altså kun 3 Ampere tilbage til deling af de syv huse til alt andet, der bruger strøm. Det er sjældent nok, når folk eksempelvis skal lave mad.
Heldigvis findes der løsninger på problemet, men de er ikke alle lige gode.
Sikringen i elskabet holder som udgangspunkt til maks 35 Ampere. Grænsen er sat for at skåne installationerne i huset. Der er dog en mulighed for at hæve sikringen til 63 Ampere.
SE OGSÅ | Video: Strømmen bliver dyrere ved spisetid og billigere om natten
Det kræver blot en installatør i en dags tid, der gennemgår installationerne i hvert hus for at sikre, at de kan holde til det. Kan de det, er det nemt at skifte sikringen ud.
Løsningen er god, fordi den kan laves uden at man skal grave, og den er forholdsvis billig. I vores eksempel cirka 4.000 kr. Men 63 Ampere svarer til maks fire elbiler under opladning på samme tid. Det betyder, at løsningen kun holder så længe, at alle huse ikke skal oplade elbiler.
Et forsyningskabel ind til hvert rækkehus er også en løsning. Men det betyder, at der skal graves, og så begynder det at løbe op prismæssigt. Lige omkring 100.000 kr., for alle syv huse, i vores eksempel. Faktisk skal der graves fra elskabet og hele vejen ned og ind i hvert hus.
SE OGSÅ | Video: Oplad din elbil når strømmen er billigst
Til gengæld er det en fremtidssikret løsning, der muligvis kan øge værdien af din bolig. Med dit eget kabel er du nemlig ikke belastet af, at naboerne bruger strøm.
Med løsning 3 bliver der gravet et kabel fra elskabet og hen til det rækkehus, der skal bruge mere strøm, til opladning af sin elbil. Har får man endnu en måler, der skal bruges til at måle strømforbruget til opladning af elbilen. Det betyder, at installatøren ikke skal grave ind til huset og rode med den nuværende eltavle.
SE OGSÅ | Video: Hvad gør man, hvis man ikke kan oplade bilen på egen grund?
Det betyder også, at man så har to kundeforhold hos elnetselskabet. Ét til huset og ét til bilen. Hos Radius svarer det til at tilkoble et nyt hus og det har en standardpris på 20.500 kr. Elektrikeren skal have omkring 20.000 kr. for sit arbejde pr. hus.
Den lille elektriske Renault 5 E-Tech Electric med rækkevidde op til 410 kilometer fås på privatleasing fra 2.995 kr. Alle varianter er med i privatleasingvarianter, og engangsydelsen er 4.995 kr.
Den elektriske Ford Explorer har høstet ros for at udnytte det fulde potentiale af den VW-platform, den er bygget på. Spørgsmålet er bare, om det er nok til at hamle op med en stærkt prissat Renault Scenic E-Tech Electric?
2025 er skudt i gang og vi tager et kig ind i fremtiden for elbiler. Udviklingen er rødglødende, så du skal holde fast for at følge med.
Kia EV3 er Årets Bil i Danmark 2025, og Bilbasens første test af basismodellen til 269.999 kr. viser, at den kompakte elbil gør det fremragende.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.