juli 12, 2024

Video: Elbilernes absolutte topklasse til de ultrarige

Der foregår noget i den absolutte topklasse inden for elbiler. Rolls Royce har nemlig lanceret deres første elbil, Spectre.

Video: Jacob Dalby, Claus Møller og Anders Richter

I mere end 100 år har Rolls Royce leveret biler til de aller rigeste ud fra devisen evolution frem for revolution. Små justeringer på modelprogrammet, ud fra kundernes ønsker, er blevet lavet. Men nu er revolutionen her.

For første gang kører en Rolls Royce fuldt og fast på Strøm og det viser sig, at det måske slet ikke er så dumt endda.

Rolls Royce oser af rigdom

Første gang jeg ser Spectre i levende live, slår det mig igen, hvor ekstraordinær en fremtoning Rolls Royce har – Spectre ingen undtagelse. Med sine 5,5 meter i længden og den bredeste kølergrill nogensinde monteret på en Rolls Royce, er det svært ikke at blive en smule paf.

Indstigningen til førersædet foregår gennem de helt enorme, baghængslede døre, der altså åbner op modsat, og som lukker automatisk, så snart du træder på bremsen eller ved tryk på en knap i kabinen. Herfra kan du også lukke passagerdøren.

Ude på vejene viser samme billede sig fra de forbipasserende. Folk stopper simpelthen op for at se efter bilen og ikke mindst, hvem der kører den. Modsat Porsche, der nærmest er blevet allemandseje, og kører du Ferrari, kigger folk ikke, fordi “han skal dælme ikke tro, han er noget”. Eller også kigger de og ligner nogen, der ikke har meget tilovers.

Det er en helt anden aura, der følger med Rolls Royce. En mandlig gående lavede endda et lille buk, da vi svæver forbi. Det er virkelig en ganske særlig oplevelse at mærke, hvordan folk opfører sig omkring en Rolls Royce.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte elbiler til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interessant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen logo
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS