februar 15, 2022

VIDEO: Så lang rækkevidde har du brug for i din elbil

Hvis du overvejer at købe elbil, har du også overvejet rækkevidden. Bilbasen Strøm undersøger, hvor lang rækkevidde man egentlig har behov for.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner | Dato: 15. februar 2022

Én af de største bekymringer ved at skifte til elbil, er rækkevidden. Frygten for at stå med et tomt batteri uden mulighed for at svinge forbi tanken og hurtigt komme videre kan være skræmmende. Det betyder, at mange nye elbilister er overbeviste om, at den nye elbil skal have meget lang rækkevidde.

SE OGSÅ | Må man lade en elbil helt op?

Men det er som oftest slet ikke nødvendigt. Vi taler med Jens Peter Hansen, der er sælger hos Andersen & Martini med speciale i elbiler. Han kører selv elbil til daglig og har allerede haft langt over en håndfuld forskellige elbiler.

Se med når Jens fortæller om de mest gængse spørgsmål fra elbil-kunder og hvor lang rækkevidde, du egentlig har brug for i din nye elbil.

Køb elbil til dit daglige kørselsbehov

Gennemsnitsdanskeren kører mellem 16-17.000 kilometer om året og altså ikke mere end 75 kilometer dagligt*. Det betyder, at langt de fleste elbiler på markedet vil kunne dække det daglige kørselsbehov, hvis man kan lade op dagligt derhjemme.

Selv hvis du kører 50.000 km. om året, kan rigtig mange elbiler dække dit daglige behov. Med 50.000 km. om året kører man cirka 225 kilometer om dagen*.

*Beregnet ud fra 225 arbejdsdage/år

SE OGSÅ | Elbil og anhænger: Kan en elbil trække en campingvogn?

Hertil kommer tillægsspørgsmålet ofte fra kunderne; “Hvad så når jeg skal på ferie sydpå?” Til det svarer Jens, at man ikke bør købe elbil efter den årlige ferie, men i stedet se på sit daglige kørselsbehov. Når du en, to eller tre gange om året skal på ferie, kan du flyve eller leje en benzin- eller dieselbil for pengene, som du har sparet ved at køre elbil.

Har du mulighed for at lade hjemme?

Der er ingen tvivl om, at elbil er mest praktisk, hvis du har mulighed for at lade den op derhjemme. Hvis det ikke er tilfældet kan det være en god ide at se efter elbil, med lidt længere rækkevidde. På den måde vil antallet af gange du skal lade op på en uge blive mindre.

Er dit daglige kørselsbehov eksempelvis på 50 km skal en elbil med 400 kilometer rækkevidde kun oplades én gang om ugen. Det er dog vigtigt at holde sig for øje, at der kan være stor forskel på den rækkevidde som fabrikkerne opgiver og den virkelige verden – særligt om vinteren. Se bare her:

SE OGSÅ | Så meget kortere kører elbiler om vinteren

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS