Kategorier
Elektrisk Test og anmeldelser Video

VIDEO: Om lidt kan festen slutte for Tesla Model S og Porsche Taycan

Tesla Model S og Porsche Taycan er ifølge nogle politikere”blærerøvsbiler” — og de skal være meget dyrere, hvis det står til regeringen og støttepartierne. Men er det nu en god idé? Journalist Anders Berner tager debatten op og kører ny Tesla Model S.

Video: Anders Berner  | Dato: 16. oktober 2020

Øverst fra magtens tinde, bosat i København og omegns blærerøvsboliger, har politikere besluttet, at det skal være slut med de dyrere elbiler som Tesla Model S og Porsche Taycan. Afgifts-rabatten skal delvist skrottes, og så bliver en halvdyr Tesla pludselig heldyr — omkring 1,2 millioner kroner.

LÆS OGSÅ | 2020 oversigt: Se alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Det er en skråsikker opskrift på, at sætte salget af disse ‘blærerøvsbiler’ helt i stå. Men er det nu også en god idé? Journalist Anders Berner argumenterer for, at en dyre elbiler tjener et andet formål end at være en nødvendig eller specielt fornuftig bil til Hr. og Fru Danmark.

Se klippet hvor journalist Anders Berner forklarer hvorfor det er en dårlig ide at gøre dyre elbiler endnu dyrere.

Ældre dame i nye klæder

Ud over at diskutere afgifter på ebiler, tester Anders Berner den seneste udgave af  Tesla Model S. Det er syv år siden han kørte den første gang, og der er sket meget siden da. Se filmen og bliv lidt klogere på den nyeste udgave af Tesla Model S.

SE OGSÅ | Guide: Ny Tesla Model 3 eller brugt Tesla Model S?

Udover hvad Anders Berner fortæller om bilen i filmen, har han også et par yderligere kommentarer med til bilen:
” Ud over det med sæderne (som er dårlige, red.), så er den nye Tesla S en markant bedre bil, end den S’er jeg testede tilbage i efteråret 2013. F.eks. følte jeg mig dengang ret utryg i bilen, fordi dens undervogn ikke stod mål med dens mange kræfter.”

Tesla Model S

Long Range Plus

Batteri: 100 kWh

Ydelse: 572 hk / 770 Nm

0-100 km/t: 3,8 sek.

Tophastighed: 250 km/t

Rækkevidde: 652 km (WLTP)

Startpris: 620.990 kr.

Og sådan er det ikke længere, mener Anders Berner.
Luftundervognen er blandt andet ny i den seneste udgave, men det man lægger mest mærke til er faktisk samlekvalitet og materialer.
“Skal jeg være ærlig, så har den da stadig ikke samme byggekvalitet som en BMW 5-serie, som den jo ret beset er i prisklasse med, men det bliver efter min mening kompenseret ved at den bare er godt udtænkt sådan en Tesla. “Alene betjening og software slår BMW og Audi med flere længder. Mercedes er også gode til det med at gøre software nemt at bruge, men Tesla er ret enestående på det punkt,” slutter Anders Berner.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.