Kategorier
Forbrugerstof Video

VIDEO: Hvad kører lægen i? Anders og Ebbe tester fordomme

Kan man gætte din bil ud fra dit arbejde? Det mener Bilbasens Anders Berner og Ebbe Sommerlund. De tester derfor fordomme og forsøger at gætte, hvilken bil en praktiserende læge kører i.

Video: Anders Berner  | Dato: 6. november 2020

Hvis du lukker øjnene og forestiller dig, hvilken bil en læge kører i, hvad ser du så? En praktisk og snusfornuftig familiecontainer som en Ford S-Max eller Dacia Lodgy? Eller er det dyrere og mere ekstravagant som en BMW 3-Serie eller 5-Serie? Det kan være, at lægen er miljøorienteret og kører Tesla Model S?

Der er mange fordomme i bilverdenen, og dem har Anders Berner og Ebbe Sommerlund sat sig for at teste — særligt fordi de har en del fordomme selv. Spørger du dem, er alle Audi-ejere dårlige til at parkere. Og læger kører dyre biler og kulfibercykler eller snusfornuftige budgetbiler.

Se med når Anders og Ebbe prøver at gætte hvilken bil, der tilhører den praktiserende læge Stine.

Gæt med! Her er info om ugens hovedperson

Spørger du Stine, vil hun betragte sig selv som en typisk praktiserende læge, med stetoskop om halsen og fakta i orden. Hun er en god bilist, fordi hun tager hensyn til sine medtrafikanter, men ønsker alligevel at køre en bil, som er en god blanding af ræs og fornuft.

Hun har tre børn, er fraskilt og vil have en bil, der er stor nok til at fragte alle børn, uden at den bliver for stor. For som hun siger, så skal bilen være lige så lille, at den er lige rundt om hende, men stadig stor nok til børnene. Derudover går hun faktisk lidt op i biler.

LÆS OGSÅ | Video: Tysk eller fransk firmabil?

Stines egen fordom er, at læger enten kører Audi eller BMW. En fordom der er baseret på, at Stines lægevenner netop kører én af de to tyske luksusmærker. Hendes eksmand kører da også BMW X5.

Kan du ud fra disse informationer gætte, hvad Stine kører i? Og er du enig i, at Audi eller BMW er typiske lægebiler?

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.