Kategorier
Test og anmeldelser Video

Video: Golf GTE gør enhver anden Golf irrelevant

Berner har kørt Golf GTE og Golf eHybrid, som begge både har indgang til strømstik og benzinpistol – og de gør alle andre Golf’er fuldstændigt ligegyldige!

Video: Anders Berner  / Dato: 4. september 2020

Med den nye Golf eHybrid får du mere for mindre. Sammenlignet med en almindelig Golf TSI snakker vi 50 hk mere, et sekund hurtigere acceleration fra 0 til 100 km/t og muligheden for at køre til og fra arbejde med ren samvittighed. Alt sammen for 23.000 kroner mindre.

Og skal du have lidt mere mere for mere mindre, for at bruge Løkke-retorik, kan du også få Golf GTE med præstationer, som kan byde den klassiske Golf GTI op til dans.

SE OGSÅ | Renault går all PLUG-IN

Grunden til at du kan få mere værdi for dine penge med disse nye Golf’er, er selvfølgelig bundet op omkring skattemæssige besparelser. De er nemlig begge opladningshybrider, og spørger du Anders Berner, giver de så meget mere mening, at de gør enhver anden Golf uden strømstik overflødig.

Specifikationer

Volkswagen Golf GTE

Plug-in Hybrid

Motor: R4 benzin, 1.390 ccm + elmotor

Ydelse: 245 hk / 400 Nm

0-100 km/t: 6,7 sek.

Tophastighed: 225 km/t

Batteristørrelse: 13 kWh

Rækkevidde på el: ca. 62 km (NEDC)

Startpris: Under 400.000 kr.

Specifikationer

Volkswagen Golf eHybrid

Plug-in Hybrid (Style)

Motor: R4 benzin, 1.390 ccm + elmotor

Ydelse: 204 hk / 350 Nm

0-100 km/t: 7,4 sek.

Tophastighed: 220 km/t

Batteristørrelse: 13 kWh

Rækkevidde på el: 71 km (WLTP)

Startpris: 319.995 kr.

Ingen dikkedarer – dét duer!

Vi lever i en tid, hvor plug-in hybriderne har fået en bærende rolle for bilproducenternes overlevelse. Uden dem vanker der store EU-bøder, fordi nettet er strammet gevaldigt omkring, hvor meget en bilproducent må udlede gennemsnitligt pr. kørte kilometer på tværs af hele deres model program.

Af samme årsag står bilproducenterne i kø for at udvikle nye, smarte og teknisk komplicerede plug-in hybridløsninger. På papiret giver disse måske bedre mening for den samlede udledning; og alligevel er VW gået en anden vej med GTE og eHybrid.

LÆS OGSÅ | DUEL: Strømførende firmabiler fra Mercedes-Benz og Volvo

På ægte tysk manér har VW nemlig valgt løsningen, du kender, helt uden dikkedarer. Du får en benzinmotor, en elmotor og en gearkasse, der sørger for sammenspillet mellem de to. Her vælger du selv, om du vil køre på benzin alene, strøm alene eller begge to på samme tid.

Det lyder måske lidt kedeligt – men det er samtidigt en garant for, at det fungerer! Og det er ikke fordi, at VW ikke har oppet sig på teknik-fronten. For selvom batteriet er vokset fra 8 kWh til 13 kWh, efterlades du ikke med mindre plads, en du havde i den foregående GTE.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.