Første tur: Opdateret Skoda Enyaq er ikke mindre elskværdig
Nyt fjæs til favoritten: Den eftertragtede Skoda Enyaq får et facelift, der ikke gør så meget – men alligevel gør det helt rigtige. Vi kører første tur i den nye Skoda Enyaq.
Video: Anders Berner | Dato: 2. april 2021
VW ID.3 har fået en storebror, der hedder VW ID.4, og selvom de to deler platform, er de meget forskellige. VW ID.4 er vokset. Ikke kun i størrelsen men også med opgaven som danskervenlig elbil.
Storebroren har med andre ord fået sig et kvalitetsløft på flere parametre med bedre sæder og en kabine, der generelt føles skruet bedre sammen, som vi husker det med VW Golf 7, før der gik dieselgate og spareøvelse i den.
Selvfølgelig er det dog lykkedes Berner, i selskab med Henrik Dreboldt, at finde et par områder, hvor ID.4 falder lidt igennem. Ét af disse områder starter med ‘S‘ og slutter på ‘oftware‘.
Motor: Elektrisk
Batteristørrelse: 82 kWh
Ydelse: 204 hk / 310 Nm
0-100 km/t: 8,5 sek.
Tophastighed: 160 km/t
Rækkevidde: 506 km (WLTP)
Startpris: 444.995 kr.
(ID.4 starter fra 319.995 kr.)
VW ID.4 er bygget på den splinternye elbilplatform, der får stor betydning for Volkswagen Audi-Gruppens elektriske fremtid. Platformen hedder MEB, der er en forkortelse for Modularer E-Antriebs-Baukasten, som direkte oversat betyder noget á la ‘Modulær Elektrisk Drivlinje’.
Og det er netop det modulære element, som gør, at platformen spiller en vigtig rolle i koncernens elbilfremtid. Platformen skal nemlig bruges til en bred vifte af elektriske modeller fra VW, Audi, Skoda, og Cupra, og er således sammensat af moduler, der kan ændres og skiftes alt efter størrelse, uden VAG er nødsagede til at ændre platformens grundopbygning.
LÆS OGSÅ | 2021 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris
For nuværende er det VW ID.3 og VW ID.4, der bygger på MEB-platformen sammen med Skoda Enyaq, der er produktionsklar og udbydes til salg i Danmark senere i 2021. Lige om hjørnet er også Audi Q4 e-tron, Cupra el-Born (der umiskendeligt ligner ID.3) og Cupra Tavascan. Alle er modeller, der minder om hinanden i størrelse, hvorfor platformen kommer til at kræve minimale ændringer.
Det er først i løbet af 2022, vi kommer til at se større modeller fra den vigtige MEB-platform. VW har præsenteret en række konceptbiler, som blandt andet tæller en VW Multivan-lignende minibus, der bliver fuldelektrisk. En VW ID.6 forventes også klar i 2022, der bliver en elektrisk crossover SUV på størrelse med en VW Touareg.
Nyt fjæs til favoritten: Den eftertragtede Skoda Enyaq får et facelift, der ikke gør så meget – men alligevel gør det helt rigtige. Vi kører første tur i den nye Skoda Enyaq.
Mini Aceman kunne være den gyldne middelvej mellem elbilerne Cooper og Countryman. I stedet falder den ned mellem to stole. Test af Aceman SE med 218 hk og JCW-styling.
Der gemmer sig to elmotorer med i alt 340 hestekræfter i GTX-udgaven af VW ID. Buzz. Det gør den hurtigere, end man skulle tro, men nok også hurtigere, end det er nødvendigt.
Bigster er den største Dacia nogensinde. Den lander i maj som hybrid og mild-hybrid med firehjulstræk til fornuftige priser fra 339.990 kr.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.