Kategorier
Video

VIDEO: VW ID.4 — her skal du passe på

Anders Berner og Henrik Dreboldt har den nye VW ID.4 under kyndig behandling. Det er en enormt fed elbil, der alligevel har et par små minusser — og ét stort. Hør hvilke, når Berner tester VW ID.4.

Video: Anders Berner  | Dato: 2. april 2021

VW ID.3 har fået en storebror, der hedder VW ID.4, og selvom de to deler platform, er de meget forskellige. VW ID.4 er vokset. Ikke kun i størrelsen men også med opgaven som danskervenlig elbil.

Storebroren har med andre ord fået sig et kvalitetsløft på flere parametre med bedre sæder og en kabine, der generelt føles skruet bedre sammen, som vi husker det med VW Golf 7, før der gik dieselgate og spareøvelse i den.

Selvfølgelig er det dog lykkedes Berner, i selskab med Henrik Dreboldt, at finde et par områder, hvor ID.4 falder lidt igennem. Ét af disse områder starter med ‘S‘ og slutter på ‘oftware‘.

VW ID.4 Max

Motor: Elektrisk

Batteristørrelse: 82 kWh

Ydelse: 204 hk / 310 Nm

0-100 km/t: 8,5 sek.

Tophastighed: 160 km/t

Rækkevidde: 506 km (WLTP)

Startpris: 444.995 kr.

(ID.4 starter fra 319.995 kr.)

En vigtig platform

VW ID.4 er bygget på den splinternye elbilplatform, der får stor betydning for Volkswagen Audi-Gruppens elektriske fremtid. Platformen hedder MEB, der er en forkortelse for Modularer E-Antriebs-Baukasten, som direkte oversat betyder noget á la ‘Modulær Elektrisk Drivlinje’.

Og det er netop det modulære element, som gør, at platformen spiller en vigtig rolle i koncernens elbilfremtid. Platformen skal nemlig bruges til en bred vifte af elektriske modeller fra VW, Audi, Skoda, og Cupra, og er således sammensat af moduler, der kan ændres og skiftes alt efter størrelse, uden VAG er nødsagede til at ændre platformens grundopbygning.

LÆS OGSÅ | 2021 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

For nuværende er det VW ID.3 og VW ID.4, der bygger på MEB-platformen sammen med Skoda Enyaq, der er produktionsklar og udbydes til salg i Danmark senere i 2021. Lige om hjørnet er også Audi Q4 e-tron, Cupra el-Born (der umiskendeligt ligner ID.3) og Cupra Tavascan. Alle er modeller, der minder om hinanden i størrelse, hvorfor platformen kommer til at kræve minimale ændringer.

Det er først i løbet af 2022, vi kommer til at se større modeller fra den vigtige MEB-platform. VW har præsenteret en række konceptbiler, som blandt andet tæller en VW Multivan-lignende minibus, der bliver fuldelektrisk. En VW ID.6 forventes også klar i 2022, der bliver en elektrisk crossover SUV på størrelse med en VW Touareg.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.