300 km/t
oktober 18, 2018

Til salg: Tre “familiebiler” der kan køre mere end 300 km/t

Har du en øde Autobahn i baghaven? Så har vi fundet den perfekte trio til din garage. Og hvis det er besværligt at overbevise din bedre halvdel, kan du argumentere med, at du i alle tre super-slæder sagtens kan fragte hele familien.

Af: Esben Skrumsager / d. 17. oktober 2018

Siden slutningen af 1980’erne har de store tyske bilproducenter haft en gentleman-aftalte om, at deres biler som udgangspunkt ikke må køre mere end 250 km/t.

Det er prisen for, at der stadig findes strækninger på Autobahn med fri hastighed.

Hvis det ikke er nok til at tilfredsstille dit adrenalin-niveau, er du måske ikke helt rask i hovedet. Men når de tyske myndigheder tillader “fri hastighed”, skal vi her på redaktionen da ikke være så hellige, at vi vil forsøge at stå i vejen, hvis din drøm er at bryde den magiske grænse ved 300 km/t.

Disse biler kan køre mere end 300 km/t

Det er ikke umuligt at finde tyske biler, hvor speedometeret kan presses op på mere end 250 km/t. Dels er det relativt nemt at få ændret eller fjernet begrænsningen. Dels er Porsche eksempelvis ikke en del af gentleman-aftalen, mens blandt andre AMG hos Mercedes og M hos BMW betegnes som selvstændige selskaber, som derfor ikke er underlagt de samme regler.

Men for at være på den sikre side tager vi denne gang udgangspunkt i biler, som ikke er fra vores naboer i syd.

Bentley Continental GT 6,0

Den elegante Bentley Continental GT står højt på ønskesedlen, og denne model i en unik GT Speed Mulliner-udgave med en monstrøs V12’er og 610 hestekræfter er absolut ingen undtagelse.

De første 100 km/t på speedometeret nås på 4,5 sekunder, og nålen stopper først ved 326 km/t. Hvis der var fri hastighed på de danske motorveje ville du altså teoretisk set kunne køre fra Aarhus til København på ca. 56 minutter.

Du skal dog formodentlig lige lægge et pitstop eller to ind undervejs. De 12 tørstige cylindre giver et teoretiske forbrug på 6,0 km/l. Skræmmer det dig ikke? Så kan du læse endnu mere om bilen og den imponerende mængde udstyr lige her.

Cadillac CTS-V 6,2

Denne sorte Cadillac kan ikke helt følge med Bentley’en, når det kommer til topfarten og antallet af cylindre. Men med otte cylindre og en topfart på 308 km/t er der altså også nok fut under hjelmen til at køre på ferie ned gennem Tyskland i en allerhelvedes fart.

Og så vinder vinder det sorte bæst faktisk (snævert) på brændstofforbruget. Den klarer nemlig 6,5 teoretiske kilometer pr. liter benzin.

LÆS OGSÅ: Køb eller leasing? Se hvad der bedst kan betale sig

Hvis du vil lease bilen, kan du lige nu få fingrene i den for en månedlig ydelse på 2.600 om måneden plus moms. Det kan du læse mere om her på salgsannoncen, hvor der også er flere billeder af bilen og komplet udstyrsliste.

Ferrari GTC4 Lusso 6,3

Med et italiensk monster af en familiebil som denne Ferrari kan du faktisk ikke blive meget bedre kørende – hvis du altså vil have en bil, hvor der skal være plads til ungerne på bagsædet.

Med sine 12 vrælende cylindre leverer den knap fem meter lange superbil en Formel 1-oplevelse af en anden verden. Og så er den minsandten også duksen her i samlingen hvad angår brændstofforbrug. Teoretisk set klarer den nemlig 6,7 km/l.

LÆS OGSÅ: Prisfald: Vilde priser på brugte luksusbiler

Det er dog de sportslige præstationer i den sølvgrå Ferrari GTC4 Lusso, der imponerer mest. Blot 3,4 sekunder tager det at nå de første 100 km/t, og topfarten lyder på imponerende 335 km/t. Således ville turen mellem landets to største byer kunne klares på 55 minutter – hvis der var fri hastighed på motorvejene Danmark vel at mærke.

Og lige netop topfarten på bilen er faktisk det parameter, der for nylig sikrede undertegnede en sejr – og dermed en tur bag rattet på bilen – da jeg spillede “bilkort” med Ebbe og Anders. Resultatet kan du se i denne video, som er første afsnit i en længere serie, hvor vi finder nogle af Danmarks vildeste biler.

SE OGSÅ: Vi kører 690 hestes familie-Ferrari til 5 mio

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS