Volvo fortsætter med at nytænke sikkerheden

Volvo fortsætter med at nytænke sikkerheden
03/03/2017 admin-bilbasen

Innovation: Der er ingen over og ingen ved siden af. Volvo er bare kongerne, når det kommer til intelligent og nytænkende bilsikkerhed. Nu har opfinderne af den moderne sikkerhedssele endnu en gang hævet baren med deres nye modelprogram.

Bilindustrien står på tærsklen til en ny tidsalder. Konstant ser vi nye teknologiske landvindinger, der skal hjælpe den samlede industri frem mod det næste store erklærede mål; selvkørende biler. Det stiller naturligvis skærpede krav til sikkerheden, og her er det stadig sikkerhedseksperterne fra Volvo, der kortlægger ruten. Vi har kigget nærmere på, hvad det er den svenske bilproducent kan.

Morgendagens teknologi

 

Volvos smarte Pedestrian Airbag

 

Nyheden ligger i måden, hvorpå svenskerne gør tingene. Deres tre seneste modeller, S90, V90 og V90 CC, er således spækket med et hav af nye, intelligente sikkerhedsforanstaltninger, der nu indgår i Volvos omfattende IntelliSafe sikkerhedprogram. Kort sagt alt hvad du som forbruger kan forvente af en moderne bil. Og en masse du ikke anede eksisterede.

LÆS OGSÅ: Volvo V90 Cross Country: Meget mere end bare et kønt ansigt

Som navnet antyder, så er IntelliSafe ret intelligent. Blandt de rigtig smarte funktioner er blandt andet Road Sign Information, der registrerer og informerer om de vejskilte du passerer. Derudover er nye biler udstyret med automatisk fjernlys, der selv justerer ind alt efter forholdene. Volvo har også udviklet Pedestrian Airbag, der pustes op under kølerhjelmen i forbindelse med en personpåkørsel.

2020 Vision

 

Noget helt nyt er Volvos cloud-baserede Connected Safety. Her opsamler bilen information om kørselsforhold, ulykker osv, der lagres i ‘skyen’. Den opsamlede information viderebringes så til den næste Volvo med Connected Safety, der nærmer sig samme sted. Uhyre smart.

LÆS OGSÅ: 3 familiebiler med 5-stjernet sikkerhed

Oven i hatten har den svenske bilproducent fremsat en vovet vision for fremtidens biler. Når kalenderen skriver 2020 skal det ikke længere være muligt at miste livet eller komme alvorligt til skade, så længe du sidder i en Volvo. De to seneste år har det også været en Volvo, der har toppet Euro NCAPs liste over de sikreste biler.

 

Hør Volvo forklare deres sikkerhedsprogram i videoen herunder

 

 

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram