december 2, 2022

VW ID.3-facelift klar til forårspremiere

Den populære elbil fra VW får om kort tid et facelift med bedre materialekvalitet og forbedret infotainmentsystem. Den fornyede ID.3 når dog først ud til kunderne i slutningen af 2023.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Med ID.3 lancerede VW i 2020 sin første dedikerede elbil. Helt ny platform, enorme forventninger. Den kompakte elbil er, helt grundlæggende, en rigtig velfungerende elbil, men i starten var der ganske enkelt for store softwareproblemer.

Der var også, og det er der stadig, kedelige og billige materialer i kabinen, og funktionaliteten lider i voldsom grad under manglende rigtige knapper og genvejsmuligheder.

LÆS OGSÅ | VW ID.3 og ID Buzz på vej som GTX med 299 hk

Lige nu findes ID.3 kun som lagerbil, så VW tager ikke mod nye bestillinger. Det skyldes, at en fornyet og forbedret udgave er på vej. Nu kan vi vise de første tegninger og fortælle om de vigtigste ændringer.

VW lover langt bedre materialekvalitet

Med offentliggørelsen af en række vellignende computertegninger fortæller VW, at den faceliftede ID.3 får premiere i foråret. Før de første kunder får bilen, vil der gå noget længere tid: VW har allerede åbnet for ordrer i Tyskland, og kunderne opfordres til hurtigt at slå til, hvis de vil sikre sig en bil til udlevering tidligst i fjerde kvartal 2023. Med andre ord, så går der et års tid fra nu.

Det vil sandsynligvis være værd at vente på i stedet for at finde en lagerbil, man kan få her og nu. Forbedringerne ser omfattende ud, især når det gælder interiøret.

Der er bedre kopholdere og, formentlig, langt bedre materialer

Tegningerne viser det måske ikke helt, men nye materialer med fokus på bæredygtighed præger kabinen. Dele af instrumentpanelet får synlige “syninger”, og en touchscreen på 12″ bliver tilsyneladende standard.

Den nye VW-chef, Thomas Schäfer, er kommet med flere bombastiske udtalelser på det seneste. Bilerne skal have mere pondus og “sjæl” – og så skal infotainmentdelen og betjeningsfunktioner tilbage på sporet.

LÆS OGSÅ | Duel: Kan Cupra Born banke VW ID.3?

Vi håber derfor, at den fornyede ID.3 får både et bedre infotainmentsystem og nogle nye genveje. Det lille panel under infotainmentskærmen, til volumen og klima-temperatur, må meget gerne få belysning og flere funktioner.

Faceliftet, forventer vi, byder også på introduktionen af en ventet topmodel, sandsynligvis en GTX, med omkring 300 hk.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS