juni 16, 2022

VW ID.3 og ID Buzz på vej som GTX med 299 hk

Efter succes med ID.4 GTX har Volkswagen givet grønt lys til firehjulstrukne GTX-udgaver af ID.3 og den nye ID Buzz. Begge ventes at få samme 299 hk som ID.4 GTX.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Det kan være svært at se GTI-generne i den elektriske ID.4 GTX, som Volkswagen ellers har prøvet at overbevise os om. Men kunderne sætter tydeligvis pris på de ekstra kræfter og firehjulstræk i forhold til en almindelig ID.4: På europæisk plan står ID.4 GTX for næsten 40 procent af ID.4-salget.

Det vil formentlig blive en endnu højere andel for GTX-versionen af den nye ID.5, og Volkswagen har dermed fået god grund til at arbejde videre med GTX-familien. Tyskerne lover, at der kommer GTX-udgaver af alle ID-modeller.

LÆS OGSÅ | Test: VW ID.4 GTX – Potent, elektrisk topmodel uden markant merpris

I første omgang bliver det en udvidelse af familien, som omfatter ID.3 og den nye ID Buzz. Men også den kommende elektriske sedan, som afsløres i løbet af i år eller 2023, kommer som GTX. Det samme vil overgå den lille crossover (muligvis ID.2), som lanceres omkring 2025.

Konceptversionen af ID.3 GTX, ID.X, har nogle år på bagen, men med stor succes med ID.4 GTX har VW sat gang i udviklingen af en udgave, der rent faktisk går i produktion. Det sker i 2023 i forbindelse med ID.3-faceliftet

Facelift til ID.3 udløser GTX-udgaven

Allerede i foråret 2021 var der en føler ude for at lure, om ID.3 skulle lanceres som GTX. En konceptbil, ID.X, med farverig staffering og 333 hk fra to elektriske motorer var første indsigt i projektet.

ID.3 GTX bliver lanceret i 2023, og mens den vil få samme ydelse som ID.4/ID.5 GTX, altså 299 hk, vil den i kraft af sin lavere vægt og mindre dimensioner komme tættere på en rigtig GTI. Med 299 hk og firehjulstræk har den potentiale til en spurt fra 0-100 km/t på cirka 5,5 sekunder.

ID.3 GTX rulles ud sammen med faceliftet af ID.3. Det er et facelift, som kommer forholdsvis tidligt i forhold til, hvad der er typisk hos VW. Det går primært på at gøre kabinen mere lækker og mere brugervenlig. To punkter som ID.3 har fået heftig kritik for.

ID Buzz lanceres i Danmark i oktober. Med 204 hk og baghjulstræk fås den fra 490.000 kr. GTX-udgaven kommer sandsynligvis ud i 2023

Familiebussen Buzz med ekstra skub

At GTX-navnet handler mere om kraftoverskud end rå køreegenskaber, står 100 procent klart, når Volkswagen også vil bruge det på sin længe ventede familiebus, den nye ID Buzz.

ID Buzz, som har dansk premiere i oktober i år og koster fra 490.000 kr., vil som GTX komme med samme opgradering af drivlinje og design som ID.4 GTX. Firehjulstræk (en elmotor for og en elmotor bag) og 299 hk, som trækker på et batteri med en brugbar kapacitet på 77 kWh.

LÆS OGSÅ | VW ID. Buzz er fantastisk, finurlig og fuldelektrisk

Rækkevidden vil sandsynligvis ligge lavere end de 418 kilometer, som den baghjulstrukne version med 204 hk kan præstere. Lige omkring 400 kilometer er en meget sandsynlig rækkevidde, men det finder vi først ud af, når ID Buzz GTX har officiel premiere. Det sker sandsynligvis først i 2023.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS