september 23, 2022

G9 er XPengs nye SUV-topmodel med 551 hk

Kinesiske XPeng er ved at klargøre en tredje elbil til det europæiske marked. Den store SUV kommer formentlig til Danmark i 2023.

TEKST Morten Bek FOTO PR

XPeng er i venteposition i Danmark. Siden foråret har den kinesiske elbilsproducent haft en butik med prominent adresse i Axel Towers overfor Tivoli i København, men den proklamerede salgsstart med sedanen P5 blev udsat på ubestemt tid.

I mellemtiden er den lidt større og samtidig langt mere elegante sedan P7 dukket op på den danske hjemmeside, og prøvekørsel af den model er mulig fra butikken i København.

LÆS OGSÅ: XPeng P5 – nye elbil i Danmark

Priserne på P7 ligger på 420.000 kr. for P7 Short Range med 400 kilometer rækkevidde, på 450.000 kr. for P7 Long Range med 550 kilometer rækkevidde og på 520.000 kr. for P7 Performance. Levering til danske kunder er dog endnu ikke gået i gang.

Nu er endnu en XPeng-model i støbeskeen. G9, som XPeng præsenterede til det kinesiske marked i 2021, og som nu er på markedet i Kina, forventes til Danmark og de øvrige europæiske markeder med XPeng-import i løbet af 2023.

Sedanen P7 kommer som standard med almindelige døre, men den produceres også i Wing-versioner med saksedøre. De danske priser på P7 starter ved 420.000 kr.

G9 med ekstremt hurtige ladetider

Hvor sedanen P7 er baseret på en elektrisk arkitektur med 400 volt-teknologi, er den nye G9 en stor SUV med nyere teknologi med 800 volt-teknologi. Flere volt giver blandt andet hurtigere opladning, og det er muligt, at en ny udgave af P7 allerede i de kommende år kommer med 800 volt-teknologi.

G9 er en smule kortere end BMW iX, men med 489 cm i længden er der stadig tale om en stor SUV. G9 rummer plads til fem personer, og interiøret er præget af stort infotainmentsystem, som strækker sig over til forsædepassageren.

LÆS OGSÅ: NIO jagter Tesla – første elbil klar i oktober

XPeng proklamerer, at G9 er den hurtigste SUV i verden, når det kommer til opladning. Med mulighed for at lade med op til 450 kW kan SUV’en smide strøm på til 200 kilometer på 5 minutter. Men det kræver en superlader med en højere effekt end de maksimale 350 kW, der lige nu findes i Danmark.

Op til 551 hk og med rækkevidde op til 570 kilometer

Med en online-præsentation for europæiske journalister har XPeng slået fast, at G9 kommer til Europa, og at det vil ske i løbet af 2023.

Det er så tæt på noget konkret, som vi kommer lige nu. Den danske importør kan ikke præcisere noget omkring lanceringstidspunktet, og det er også åbent for fortolkning, hvilke udgaver af G9, der lander i Danmark.

LÆS OGSÅ: Elbiler fra kinesiske BYD i Danmark i oktober

G9 produceres i et uoverskueligt antal varianter til det kinesiske marked, mens vi i Europa vil opleve et mere strømlinet modelprogram.

Med hensyn til motorydelse findes G9 med op til 551 hk med firehjulstræk, men vi kan også forvente svagere udgaver med baghjulstræk. Den officielle WLTP-rækkevidde, omregnet fra den kinesiske testcyklus, er mellem 460 og 570 kilometer.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS