Xpeng P5 – nye elbil i Danmark

Kinesiske Xpeng sælger fra i dag sin elbil P5 online – og i april åbner en butik i København, hvor man kan se nærmere på bilen

TEKST Morten Bek FOTO PR

Kinesiske Xpeng har gennem længere tid ønsket at blande sig i salget af elbiler i Danmark, og i dag har mærket så lanceret sin danske hjemmeside – og åbnet op for reservation af deres elbil P5.

På hjemmesiden heyxpeng.com/dk kan man forhåndsreservere den elektriske sedan. Men som på stort set alle andre elbiler er der lang ventetid, og de første P5’ere lander først i fjerde kvartal. Det er, med andre ord, tidligst i oktober.

Bilerne reserveres og bestilles online, men i april åbner Xpeng en butik i Axel Towers midt i København, hvor man både kan se bilen og få en prøvetur.

Som helt nyt og ukendt mærke i Danmark stiller Xpeng sig med en rummelig sedan, som er større end biler som Tesla Model 3 og BMW i4. P5’eren er 481 cm lang og kører med forhjulstræk – som de billigste udgaver af Polestar 2.

Elmotoren har en ydelse på 208 hk, og batteripakken har en kapacitet på 66 kWh. Det giver en officiel rækkevidde på 465 kilometer.

LÆS OGSÅ | Duel: MG Marvel R møder Kia EV6 (og Korea er langt foran Kina)

P5 er udstyret med kameraer og store skærme – overvæld kunderne med teknologi og prangende udstyr, lader det til. Den digitale instrumentering er på 12,3″, mens infotainmentskærmen er større endnu med 15,6″. Online-opdatering af bil og system er tilgængeligt, og masser af sikkerhedsudstyr er standard.

Xpeng introducerer senere den større model P7. Vi har endnu ikke prisen på hverken P5 eller P7.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS