3XBrugtbil

3 biler med 300 hk, der koster under 100.000 kroner

100 hk er højt sat i en ny bil, der koster under 100.000 kr. Vælger du brugt derimod, kan du finde 3 gange så mange hestekræfter til samme pris

Af: Jacob Dalby / d. 13. maj 2020

Hvis du vil eje din bil, og den skal være ny, får du langt under 100 hk for 100.000 kr. Men der findes en anden løsning. Bilbasen flyder over med brugte biler med langt flere hestekræfter – og hvor pris/hestekræfter-forholdet er nemmere at forholde sig til.

LÆS OGSÅ | Ny bil? Min 12 år gamle Renault er bedre

Ja ja, vi ved godt, at ejerafgiften er tårnhøj, at benzinforbruget hører fortiden til og at det kan være en god ide, at lægge en skilling eller to til side til reparationer. Til gengæld har disse tre eksempler taget et heftigt værditab siden de rullede af båndet på fabrikken. Og så har de 300 hk til under 100.000 kr.

Ministerslæden — BMW 750iL

Specielt første kandidat; En vaskeægte diplomat-karret med et prisskilt på lige under 2 millioner kroner som ny. Ikke mindst takket være den 5,4-liters V12’er med 326 hk og 490 Nm. Selvom du aldrig kommer til at vride mere end 7 km ud af en liter benzin når du til gengæld 100 km/t på 6,6 sekunder (plus det løse) i ægte minister-stil.

LÆS OGSÅ | VW Passat med 2 motorer

Tjek bare kontrolpanelet imellem bagæderne med alt fra justering af bagsædet til den indenbords telefon. Følelsen som verdenshersker må være ret nærværende med det enorme rør ved øret.

Prisen for det hele ender på 99.900 kr. hos Slagelse Bilsalg. Hvis ikke bilen allerede er solgt, finder du flere billeder og specifikationer her.

Aristokraten — Jaguar S-Type 4,2

Meget mere britisk bliver det ikke i bilverdenen; Jaguar i britisk grøn med lys læderstue. Og så er den endda udstyret med en dyb pludrende 4,2-liters V8 med 300 hk.

LÆS OGSÅ | Hvad elbilsfortalere ikke forstår

Komforten er i højsædet og den bløde undervogn med den sløve automatiske gearkasse fragter dig nænsomt igennem landskabet. En ægte aristokrat kører nemlig ikke ræs på vejene.

Følelsen af aristokrati koster kun 89.900 kr. hos Kinnerup Auto Kommision i Randers. Hvis eksemplaret ikke er solgt finder du det til salg her.

Herregårdsvognen – Volvo V70 2,5 R

Den legendariske 5-cylindret benzinmotor på 2,5 liter ligger på lur under hjelmen af denne svenske herregårdsvogn. Firehjulstrækket sørger for, at kræfterne ikke går op i dækrøg hvis vejene skulle være fedtede.

LÆG OGSÅ | Drone afslører: Lufthavn fyldt med tilbageholdte Mercedes-modeller

Med et kilometertal langt over 300.000 har Volvoen set sit. Motoren er til gengæld skiftet ved 226.000 km og synet med bilen midt sidste år. Og så følger der en fuldt udfyldt servicebog med i handelen til 99.800 kr. Er den ikke solgt finder du flere billeder og detaljer her.

Om forfatteren

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.