Kategorier
3X

3x billigste cabrioleter på Bilbasen

Er du af den overbevisning, at topløse køretøjer er forbeholdt det bedre borgerskab? Tro om igen! Vi har fundet 3 cabrioleter, der koster under 25.000 kroner.

Af: Simon Hallenslev / d. 14. april 2020

Følelsen af at køre cabriolet er helt speciel. Her er frit udsyn til himlen blå, frisk luft og vind i håret. Desværre tillader det ganske danske vejr typisk kun, at den følelse kan nydes i maksimalt et par måneder om året.

Af samme årsag er der ikke mange cabrioleter at finde i Danmark. Det er en stor pose penge at bruge på noget, du reelt kun kan få lov at nyde i en begrænset periode – eller er det? Vi har fundet tre cabrioleter på Bilbasen, som alle koster lige under 25.000 kr.

LÆS OGSÅ | 3 biler med over 400 hk, der koster under 300.000 kroner

Fælles for de tre billige cabrioleter vi har fundet er, at ingen af dem er hurtige. Og for at være helt ærlig, så kommer du nok heller ikke til at stjæle lange blikke, hvis du tager dem op og ned ad Strandvejen på en varm sommerdag. Men det er heller ikke dét, disse biler handler om!

Her har vi tre biler, der kan give dig frihedsfølelsen, som kun en cabriolet kan, uden at vælte budgettet. Det er ikke biler, du hverken vinder lyskrydsdueller i eller kører til Rungsted Havn for at blære dig med. Med disse tre biler tager du den lille, snoede og solbeskinnede landevej – med forholdet til din bankrådgiver intakt.

Citroën C3 Pluriel — 24.500 kr.

Hvis du er utålmodigt anlagt, kan du lige så godt springe denne bil over og hoppe videre til én af de andre. Citroën C3 Pluriel er nemlig ikke en cabriolet i traditionel forstand; med en foldbar kaleche af stof.

Citröen er ikke uvante med at lave biler med anderledes løsninger, og C3 Pluriel er ingen undtagelse. I stedet for et tag, der klapper sammen, er selve bilens stolper aftagelige. Set på den positive side, er denne løsning for det første billigere, fordi dyre elektriske mekanismer er sparet væk, og når taget er oppe, føles det som en helt almindelig C3, uden for meget vindstøj der ellers kan være med stofkalecher.

LÆS OGSÅ | 3x billige Brian-biler på Bilbasen

Men der er også en negativ side til denne løsning. Taget på C3 Pluriel skulle være møgbesværlig at pakke sammen, mens bilens stolper og tag  ikke kan opbevares i bilen. Det vil altså sige, at hvis du kører rundt uden tag, og det trækker op til regn, ja.. så bliver du våd! Så du skal enten stole meget på meteorologerne eller kun køre under komplet skyfri himmel, hvis du skal på længere tagløse ture.

Se den her, eller hos KJ Auto i Auning.

Fiat Punto Cabrio — 24.999 kr.

Det her må være én af de sødeste biler, vi nogensinde har set! Den første generation Fiat Punto er i sig selv en klejn og finurlig bil. Men det er som om, at den i cabrioletversion ser lidt ekstra miniputagtig ud – som om man kunne tage den med i lommen.

Måske den skriggule lakering også har noget at sige i forhold til, at den ser så sød ud. Og netop dens blide fremtoning kan efter vores mening være et plus, hvis du køber den som mand. Kør op ad Strandvejen, skru helt op for dit yndlingsnummer af Rick Astley og parkér den ved siden af den største AMG du kan finde på pladsen foran ishuset. Lige dér vil alle vide, at du intet har at kompensere for!

Er du tilmed glad for insekter kommer du ikke nærmere den perfekte bil. Den gule lakering tiltrækker ikke bare tordenflyer men sikkert samtlige andre insekter til sig.

Du kan se bilen via linket her eller hos Kastberg Biler i Holsterbro, hvis ikke den er solgt.

Peugeot 206 CC — 24.990 kr.

Den lille Peugeot 206 var en ufattelig populær bil både herhjemme og i resten af Europa. I årtiet 2000-2009 var 206 med mere end 44.000 solgte eksemplarer den bedst sælgende bil i Danmark med en pæn margen ned til andenpladsen; Toyota Avensis.

LÆS OGSÅ | 3x kompakte GTI-biler til under 200.000 kroner

Den gode modtagelse af 206 stoppede ikke, da den to år efter lanceringen bliver præsenteret i cabrioletversionen kaldet ’CC’. Faktisk blev den eftersigende udsolgt kort efter præsentationen, og altså inden den nogensinde nåede en dansk forhandler, hvorfor leveringstiden blev trukket i langdrag.

Som den første cabriolet på denne liste, er det sammenklappelige tag elektrisk. Her skal du hverken bakse med stolper eller hængsler, men blot trykke på en knap, for at få vinden i håret.

Hvis ikke den er solgt, kan du se den her, eller ved at besøge Emmerske Biler i Tønder.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.