Kategorier
3X

3x cool camper til sommeren

Er du klar til sommerens udflugter? Hvis ikke, kan du blive det her, hvor vi finder 3 vidt forskellige og cool autocampere til salg på Bilbasen.

Tekst: Simon Hallenslev
Foto: Salgsbilleder

Camping har fået en seriøs opblomstring. Med pandemi og smittefare blev det mere interessant at holde ferie i sit eget, mobile hjem, frem for at dele et overfyldt fly og en lunken morgenmadsbuffet med andre småhostende turister.

Særligt autocampere er eksploderet i popularitet, og det er til at forstå. Ikke alene er ferieformen fleksibel – der er også en autocamper til enhver smag!

I denne artikel samler jeg 3 cool campers, der ikke har meget til fælles ud over, at de er autocampere. Hvilken vil du køre sommeren i møde i?

Den udødelige: Mercedes Hymermobil

Hvis ferien skal klares på budget, er det denne Mercedes Hymermobil, du skal kigge i retning af. Med en pris på bare 120.000 kr. er det nemlig artiklens billigste. Det betyder dog ingenlunde, at du går på kompromis med vogntøjet!

Foruden at være et på alle måder brunligt og underskønt 80’er-drøn bygget af Hymer, gemmer sig en udødelig maskine under camping-skjoldet.

Denne Hymermobil er nemlig bygget på basis af en serie af Mercedes varevogne, som i 1981 blev velsignet med nye motorer, der inkluderede en efterhånden ikonisk 5-cylindret dieselmotor, som også blev brugt i personbiler som Mercedes 300D.


Mercedes Hymermobil

Motor: R5, diesel 2.497 ccm
Ydelse: 90 hk / 154 Nm
0-100 km/t: Længe
Tophastighed: 130 km/t
Forbrug: 7 km/l
Pris: 120.000 kr.


Hvis der er noget, de 5-cylindrede Mercedes motorer er kendt for, så er det, at de dårligt kan slides op. Kigger man lidt rundt i diverse internetfora for stolte Mercedes-ejere, er der flere, der beretter om +1 mio. km på tælleren uden store problemer. Mercedes har også en 5-cylindret 240D udstillet på deres museum, der har kørt næsten 5 mio. km som græsk taxa.

LÆS OGSÅ : 3x biler med det højeste kilometertal på Bilbasen

Denne Mercedes Hymermobil har kun gået 171.000 km, hvilket betyder, at den kun lige er kørt til. Den er fra 1983, hvorfor den er registreret som veteranbil og er svinebillig i afgifter. I de 80’er-brune gemakker bagved findes både køkken, spisegruppe og et lille toilet. Altsammen for bare 120.000 kr. Se camperen her, hvis ikke den er solgt.

Den ikoniske: VW T2 Westfalia

Du kan også købe et rugbrød, som næppe kræver nogen introduktion. Selvom autocamperen for længst var et eksisterende koncept, da både VW T1 og VW T2 blev introduceret, var det alligevel dem, der blev symbolet på friheden ved en autocamper.

VW T1 revolutionerede både varevognen og autocamperen, som vi kender dem, og selvom den blev kendt som lidt af en hippievogn, købte Forsvaret også en håndfuld til tjenesten for ca. 10.000 kr. stykket i 50’erne.

Efterspørgslen (og prisen) på den gamle VW T1, får entusiaster til at kigge mod VW T2, og her er priserne generelt også på vej op. Denne underskønne VW T2 Westfalia kan blive din for 290.000 kr. og hvis du passer godt på den, er det med al sandsynlighed en sund investering.


VW T2 Westfalia

Motor: B4, benzin 1.679 ccm
Ydelse: 62 hk / 114 Nm
0-100 km/t: Ca. 50 sek.
Tophastighed: 110 km/t
Forbrug: Vides ikke
Pris: 290.000 kr.


Den største opdatering fra VW T1 til VW T2 var motoren, som blev større og fik flere kræfter. Motorerne til VW T2 på det amerikanske marked blev skiftet ud til en 1,7-liters sag, der var noget mere kraftfuld og dermed mere motorvejsdygtig end dem, som de europæiske varianter blev udstyret med. Og her er du heldig. Denne VW T2 Westfalia er nemlig importeret fra USA.

LÆS OGSÅ : Ugens fund: VW T1 Pick-up er en rød drøm på gule plader

Derfor får du 62 hk og automatgear i stedet for 50 hk og manuelt gear i de europæiske varianter. Der er derudover lagt mange værkstedstimer i denne VW T2 Westfalia, som står snorlige og rustfrit med moderne tilføjelser som køleskab, campinginstallation til 12V opladning i kabinen, trepunktsseler, lydisolering og meget mere. Du kan se bilen her, hvis ikke den er solgt i mellemtiden.

Den luksuriøse: Hymer BMC

Ryd forsiden, kalenderen og bankbogen! Hvis du er typen, der helst gerne skal indsvøbes i luksus, når du er på ferie, er her noget, der passer lidt mere til dig. Herligheden, der er tale om, er en Hymer BMC, der er bygget på basis af en Mercedes Sprinter og proppet med alskens moderne fornødenheder.

Når du har kæmpet dig ned igennem den tyske Autobahn og skyggerne er ved at blive lange, kan du smide bilen ind på nærmeste rasteplads og slænge dig i opholdsstuen.

Du kan kokkerere på de tre gasblus, tage et friskt bad i brusenichen eller nøjes med at nappe en vaffelis fra fryseren. Trænger du til at bevæge benene, kan du hive cyklen ud af den lille ‘garage’, der er placeret i bilens bagende og opleve naturen i området omkring den charmerende, tyske rasteplads.


Hymer BMC

Motor: B4, diesel 2.143 ccm
Ydelse: 163 hk / 360 Nm
0-100 km/t: Vides ikke
Tophastighed: 140 km/t
Forbrug: 12,3 km/l
Pris: 1.499.800 kr.


Helt generelt er der fornødenheder, som der er i en lille ferielejlighed. Denne er blot på hjul, så omgivelserne kan skiftes ud, når den spanske solkyst melder om bedre vejr end rivieraen. Selvfølgelig kommer den slags luksus med en pris, som i dette tilfælde matcher en lille ferielejlighed i en italiensk landsby.

LÆS OGSÅ : Ugens fund: Mercedes-AMG SLS er den første rigtige AMG

Denne Hymer BMC sælges for 1.499.800 kr. hvilket selvfølgelig er mange penge – men det gør den ikke til dyr, når man ser på, hvor mange ferieoplevelser, den kan danne rammerne for. Foruden luksusudstyret i opholdsrummet gemmer Mercedes Sprinteren nedenunder selvfølgelig på automatgear, fartpilot og sikkerhedsudstyr, som man vil forvente det af en ny bil.

Se Hymer BMC til salg her, hvis ikke den er solgt i mellemtiden.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.