Kategorier
3X

3x dyre Brian-biler på Bilbasen

Skørtesæt og kæmpestore kromfælge. Det er vores bud på, hvad en vaskeægte Brian ville bruge sine penge på, hvis han (eller hun) blev lottomillionær. Vi har fundet 3 Brian-biler til den store drengerøv, som er kommet til penge.

Af: Simon Hallenslev / d. 5. december 2020

Måske husker du, at vi før har skrevet om ’Brian-biler’ her på Bilbasen. Vi fandt 3x billige Brian-biler, der inkluderede en Opel Calibra med lambo-døre, en skrigorange Peugeot 206 GTI og en chiptunet VW Golf 4 Turbo. Det var tre gejlede Brian-biler, der alle kunne fås til under 50.000 kr.

Men hvad vil en ægte Brian stille op, hvis der tikkede en tung milliongevinst ind på kontoen? Ville de, som os, stryge ned og sætte en krusedulle på en spritny Porsche 911? Eller ville de holde fast i Brian-principperne med skørtesæt og eftermonterede lambo-døre?

LÆS OGSÅ | 3x mest uøkonomiske biler på Bilbasen

Vi tror (og håber) på det det sidste. Derfor er vi gået Bilbasen igennem for Brian-biler til en økonomisk uafhængig Brian, som fortsat hviler 100 procent i et halv-provinsielt og drengerøvsagtigt-image. Biler til en Brian, der gerne vil vise verden, at pengene er i orden, mens stilen er uændret.

Og inden der går krænkelsesparathed i den, vil vi slå fast, at vi ikke bruger ’Brian-bilen’ som et negativt begreb. Brian-bilen er blot blevet det ørehængende kaldenavn til en gejlet drengerøvsbil, og hvis du stadig er i tvivl om, hvordan de ser ud, kan du se det herunder:

Til millionær-Brian: Porsche Cayenne Turbo

Der er ingen, der bliver i tvivl om, hvem du er, hvis du kommer rullende i denne Porsche Cayenne Turbo. Det er nemlig, som forhandleren Tønder Auto også skriver, en ener. Det er en såkaldt Hamann-edition, som altså er det tuningsfirma, der har sørget for Brian-gejlingen.

At bilen er professionelt gejlet af Hamann betyder, at den er udstyret med et wide-body skørtesæt, 23-tommer alufælge og håndsyet læderkabine, der matcher det udvendige udseende. Det giver alt sammen mening, når man læser, at bilen er importeret fra Dubai, der generelt er glade for gejlede millionbiler.

Under hjelmen finder du et 8-cylindret Porsche-mesterværk, som yder 500 hk og skubber den perlemorshvide herlighed fra 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder. Hvis det lyder som Brian-drømmen for dig, løj vi ikke, da vi skrev, at du skal være godt ved muffen. Bilen koster 1.199.500 kr. uden afgift til CVR-nummer, i omengnen af 4.500 kr. i halvårlig ejerafgift og kører 8,7 km/l.

Til gulplade-Brian: Hummer H2

De fleste vil nok argumentere, at en Hummer H2 er Brian nok i sig selv som standard. Det har ejeren af denne Hummer H2 tydeligvis ikke tænkt. Den har nemlig fået sig en vaskeægte Brian-extravaganza-overhaling, som inkluderer en skrigende to-farvet Gulf-lakering med tilhørende klistermærker, lambo-døre og 30-tommer kromfælge.

Vi gentager lige: 30-tommer kromfælge. Held og lykke med at finde vinterdæk til dem! Som kronen på værket er der også sat et sæt eftermonterede afgangsrør på, så den gumpetunge amerikanske V8-motor på 6 liter lyder af lidt. Reelt yder den 329 hk og går fra 0 til 100 km/t på 11 sekunder.

Denne Hummer H2 er til en Brian, der stålfast holder fast i drengerøvstilværelsen og undgår børn ved at spare bagsædet væk. Som den står hos forhandleren Poul Larsen i Aalborg på papegøjeplader, skal du slippe 299.900 kr. Det, du sparer i købsprisen, skal du gemme til benzinkortet, da bilen kun går 4,7 km/l.

Til cabriolet-Brian: Audi A5 Cabriolet

Den sidste Brian-bil vi har med sender tvetydige signaler. Måske den er til en Brian, hvor fornuftens stemme er begyndt at titte frem. For selvom denne Audi A5 Cabriolet er skamsænket, har tonede lygter, 21-tommer sutter og et RS5-skørtesæt, gemmer der sig en småfornuftig dieselmotor under hjelmen.

Bevares. Du får stadig 286 hk og stryger fra 0 til 100 km/t på 5,7 sekunder, men dieseløkonomien holdes på den pæne side af 16 km/l. Dét kan jo få selveste Greta Thunberg til at klappe i hænderne oven på det monstrum af en Hummer, du lige har set.

Bilen er fra 2018 og står til salg hos forhandleren Schønemann & Brodersen i Ringsted for 799.900 kr. til CVR-nummer. Det er en stilren Brian-bil men dog stadig en Brian-bil, som den er sat i kælderen og står med kæmpefælge og skørtesæt. På med hurtigbrillen og ned med kalechen — så er du klar til at vise hjemstavnen, at du har lavet dadler.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.