Kategorier
3X

3x laaaange biler på Bilbasen

Er størrelsen eller gørelsen vigtigst for dig? Hvis det er førstnævnte, kan du roligt læse videre. Vi har fundet 3 af de længste biler, der er til salg på Bilbasen.

Af: Simon Hallenslev / d. 12. april 2021

Hvis du har en amerikaner gemt i maven og kun det største er godt nok til dig, har vi fundet bilerne til dig her. Her er ingen mikrobiler og ingen anstændig benzinøkonomi. Vi har sorteret alene ud fra størrelsen.

Det er ingen hemmelighed, at amerikanerne er oprigtigt glade for store biler, der nærmest ikke kan blive store nok. Derfor er to ud af de tre biler i dette udpluk også amerikanske. Bilerne repræsenterer hver deres klasse. Derfor har vi en lang sedan, SUV og selvfølgelig pickup med.

Hvilken af disse biler kunne du godt tænke dig at fylde det hele i?

Mercedes-Maybach S600: 5,45 meter

Vi starter med listens europæer, der udnytter sin fulde længde til udsøgt luksus. Her får du 5,45 meter overflødighedshorn, der er noget af det ypperste, Mercedes nogensinde har rullet ud af fabrikken i Stuttgart. Og så endda med V12-kraftværk i snuden.

Og ja. Det er altså en Mercedes først og fremmest, da Maybach i dag en del af Daimler-koncernen, som relancerede luksusmærket i 2015. Fire år forinden havde Daimler droppet Maybach som selvstændigt mærke, hvorfor Maybach i dag ’kun’ er et undermærke til Mercedes, der primært sættes på überluksuriøse modelvarianter af S-Klassen.

LÆS OGSÅ | 3x legendariske sportsvogne fra 90’erne

Til at skubbe de 5,45 meter og 2,3 tons tyske metal rundt, er denne Mercedes Maybach udstyret med en 6-liters V12-motor, der får herligheden fra 0 til 100 km/t på kvikke 5 sekunder. Det er hurtigt, bevares. Men det er ikke fra forsædet, du har lyst til at opleve accelerationen.

Bagsædet er Mercedes-Maybachs helt store es i ærmet, hvilket stadfæster, at S600 er en bil, der er lavet til millionærlivsstilen, hvor du bliver kørt i og ikke kører selv. Du behøver dog ikke være millionær for at erhverve dig denne Mercedes-Maybach S600. Den kan privatleases for sølle 5.990 kr. om måneden.

Mercedes-Maybach S600

Motor: V12, 5.973 cm, benzin

Ydelse: 530 hk / 830 Nm

0-100 km/t: 5 sek.

Tophastighed: 250 km/t

Forbrug: 8,6 km/l

Vægt: 2.335 kg

Cadillac Escalade: 5,18 meter

Hvis familien er blevet for stor til, at du kan ligge og fede den på bagsædet af en Maybach, er der heldigvis andre koloenorme biler, du kan ty til på Bilbasen. Vi har fundet én af amerikanernes foretrukne luksus SUV’er: Cadillac Escalade.

Den store Escalade er en bil, der ikke diskrimineres af amerikanerne. Den bliver kørt af såvel glade børnefamilier som mumlende rappere med tænder og kæder af guld. Det er nok fordi den er stor, flashy og uhyre komfortabel, da det jo først og fremmest er en Cadillac.

LÆS OGSÅ | 3x sprød sedan med 250 hk som koster under 100.000 kr.

Selvom denne Cadillac Escalade måler 5,18 meter i længden, betragtes den af amerikanerne kun som en mellemstor SUV. Sammenligner man den såkaldt mellemstore Escalade med en Audi Q7, der for os europæere er et monstrum af en SUV, sættes amerikanernes forkærlighed til store biler i perspektiv.

Cadillac Escalade måler 14 centimeter mere i længden end Q7, 9 centimeter mere i bredden og 15 centimeter mere i højden. Sørg derfor for at måle din carport på alle leder og kanter, før du køber denne Cadillac Escalade til 1.399.900 kr.

Cadillac Escalade

Motor: V8, 6.162 cm, benzin

Ydelse: 426 hk / 623 Nm

0-100 km/t: 6,3 sek.

Tophastighed: N/A

Forbrug: 7,6 km/l

Vægt: 2.762 kg

Dodge RAM 1500: 6,14 meter

Vi slutter af med The Grand Daddy. En fabriksny og fuldfed Dodge RAM 1500, der både kan fragte hele familien i kabinen samt alt hvad hjertet begærer af bagage eller ragelse på ladet, der kan sammenlignes med en lille Brenderuptrailer i størrelsen.

Som ’crew cab’ med fuld kabine og langt lad, måler Dodge RAM 1500-modellen svimlende 6,14 meter i længden og kan derfor give en VW Touareg mindreværdskomplekser. RAM 1500 måler også over to meter i både bredden og højden, hvorfor den helt generelt fylder meget i landskabet.

LÆS OGSÅ | 3x specielle cabrioleter til under 150.000 kr. 

Går man salgsannoncen igennem vil man se, at bilen er udstyret med et ’eTorque’ mildhybridsystem på 48V, hvilket skal hjælpe det 2,3 tons tunge monstrum i gang. Det må dog ikke misforstås som værende et specielt miljøvenligt køretøj, bare fordi amerikanske Dodge har skrevet ’hybrid’.

Motoren, der har fået hybridteknologi tilkoblet, er nemlig fortsat en 5,7-liters HEMI V8-satan, der yder godt 400 hk. Så selvom der er elektrisk hjælp, cylinderfrakobling og jeg-skal-komme-efter-dig, kører den stadig kun 7,4 km/l. Kolossen er til salg for 544.900 kr. ekskl. Moms og du kan se den her, hvis ikke den er solgt.

Dodge RAM 1500

Motor: V8, 5.700 cm, benzin

Ydelse: 394 hk / 555 Nm

0-100 km/t: 5,9 sek.

Tophastighed: N/A

Forbrug: 7,4 km/l

Vægt: 2.450 kg

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.