Kategorier
3X

3x specielle cabrioleter til under 150.000 kroner

Mangler du en bil, som du kan køre sommeren i møde i? Vi har sat os for at finde 3 specielle cabrioleter, man ikke ser så mange af på de danske landeveje.

Af: Simon Hallenslev / d. 24. marts 2021

Foråret er over os, sommeren er i sigte og vi går både varmere og lysere tider i møde. Efter mange, lange mørke måneder indespærret grundet en pandemi, vi ikke magter at nævne navnet på, klør det i år ekstra meget i kroppen for at komme ud på de åbne landeveje.

Spørgsmålet er så bare, hvad du skal ramme landevejene i? Din døde sild af en hverdagspendler der går 22 km/l forslår som en skrædder i helvede, hvis du drømmer om vind i håret og lange søndagsture uden destination med et smil på læben.

Derfor har vi sat os selv i stævne for at finde tre cabrioleter til et begrænset budget á 150.000 kr. Her ville det være nemt at vælge et sæt godt brugte Audi A4 Cabriolet eller BMW 3-Serie Cabriolet – men det er alt for kedeligt. Derfor har vi fundet tre topløse biler, du ikke støder på hver dag.

Cabriolet-klassiker med et twist: Mazda MX-5

Under normale omstændigheder ville en Mazda MX-5 også have været for kedelig til en cabriolet-artikel som denne. Den er nærmest blevet synonymet for en velkørende cabriolet, der er til at betale. Derfor pibler de også frem på de danske landeveje, når temperaturen kommer over 12 plusgrader.

Her er dog ikke tale om enhver anden MX-5. Denne Mazda MX-5 er blevet udstyret med et markant bodykit, som får den til at se både bredere og vredere ud, samt et sæt brede alufælge og et større udstødningssystem.

LÆS OGSÅ | 3x rigmandsbiler til under 70.000 kr.

Det er i princippet ikke så underligt, at Mazda MX-5 er gået hen og blevet lidt af et ikon. Mazda har udviklet samtlige fire generationer af modellen efter den gamle, japanske frase ”Jinba Ittai”, som er et udtryk, der bruges når rytter og hest arbejder som én fælles enhed.

Mazda MX-5 er derfor udviklet med øje for, at du skal gå i et med bilen. Lav vægt, 50/50 vægtdistribution og baghjulstræk er hovedingredienserne i at skabe netop den følelse. Hvis det lyder som noget for dig, kan du se bilen her. Hvis den er solgt, kan du søge efter andre billige Mazda MX-5 på Bilbasen, her.

Buggy i legende-farver: VW Beach Buggy

Hvis du er på udkig efter en sommerbil, der udelukkende skal bruges om sommeren, er du nødt til at give en Beach Buggy en chance! Det er det tætteste, du kommer på en sæbekassebil, som lovligt må køre på motorvejen. Det er dig mod elementerne, uden overflødige luksusgoder som klimaanlæg og… tag.

De VW Boble-baserede Beach Buggys er i sig selv ret specielle. Her tager man den simple og billigt konstruerede Boble-platform, fjerner det tunge stålkarosseri og sætter et åbent karosseri af fiberglas oven på. Det var i 60’erne en billig måde at få en sjov strandbil med hækmotor og baghjulstræk, der tilmed var simpel at skrue på og billig i stumper.

LÆS OGSÅ | 3x mest uøkonomiske biler på Bilbasen

Hvis en ’almindelig’ Beach Buggy ikke være helt speciel nok til dig, får du med dette eksemplar pangfarver og opmærksomhedsgaranti. Den er nemlig lakeret i de legendariske Gulf-farver med tilhørende logo. En lakering, der blev udødeliggjort i 1970, hvor olievirksomheden Gulf var hovedsponsor på den vindende Porsche 917 til Le Mans.

Forhandleren skriver, at denne VW Beach Buggy er i eksemplarisk stand samt at den tidligere har været en del af en større bilsamling, hvorfor den ikke har kørt meget. At det er en VW Boble fra 1966 under de lyseblå og orange farver, er ikke til at se.

Svensk topmodel: Saab 9-3 Aero

Til april er det 10 år siden, Saab slukkede for samlebåndet. Den svenske bilvirksomhed, der udsprang af flyproduktion i 1945, måtte i 2011 dreje nøglen om efter længere tids økonomisk ustabilitet. Forskellige ejere forsøgte med økonomiske indsprøjtninger uden held, hvorfor samlebåndet forblev slukket.

Heldigvis har vi stadig minderne tilbage – og hvilke minder! Som naboland til produktionslandet har vi i Danmark haft glæde af mange Saab-modeller på vejene gennem tiden. Derfor er der også stadig 111 Saab til salg på Bilbasen i skrivende stund.

LÆS OGSÅ | 3x coupé med 6 cylindre til under 70.000 kr.

Denne Saab 9-3 er anden og sidste generation af 9-3 modelserien, som her er udstyret med den store Aero-udstyrspakke samt den kraftigste 2-liters turbomotor. Den yder 210 hk og 300 Nm, hvilket er nok til at skubbe det svenske stål fra 0 til 100 km/t på bare 8 sekunder.

Har du de 119.000 kr., som denne Saab 9-3 Aero Cabriolet koster, får du dig et lille stykke med underskøn svensk automobilhistorie. Du får de typiske Saab sæder indsvøbt i tykt læder, en rap turbomotor, som de var kendt for og selvfølgelig en aftagelig klud.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.