Kategorier
3X Brugtbil

Mange lange kilometer: Disse 3 biler har kørt jorden rundt 18 gange

Der er lige over 40.000 kilometer rundt om jorden, og vi har fundet tre biler til salg på Bilbasen, der alle har taget den tur minimum 18 gange. Læs med os se Bilbasens tre mest velberejste biler.

Af: Simon Hallenslev / d. 10. juli 2019

De fleste moderne biler når at køre mellem 300.000 og 400.000 kilometer, før de tvinges på pension og sælges for en slik til den lokale skrothandler. Vi har imidlertid fundet tre biler, som har gået længere. Meget længere.

Fælles for alle tre biler er, at de har en solid dieselhakker under køleren. Og det er ikke så underligt endda. Diesel er nemlig en let olie, der smører motoren, når det bliver brugt som brændstof. Benzin er derimod et rensemiddel, der vasker olie af motordele, hvorfor motoren altså er dårligere smurt og slides hurtigere.

Dieselmotorer holder med andre ord længere end benzinmotorer. Men det er altså stadig imponerende, når en dieselbandit holder til mere end 500.000 kilometer.

LÆS OGSÅ | Dansk test afliver myte: Diesel sviner mindre end benzin

Du tænker måske, hvad fordelen skulle være ved at købe en bil, der har kørt SÅ meget. Jo altså, først og fremmest er et så højt kilometertal et udtryk for, at bilen er blevet passet og plejet. Ingen bil kører mere end 400.000, hvis ikke den er passet rigtig godt på.

Biler der har kørt så meget er typisk også solide motorvejsryttere, der i tidernes morgen er bestilt med lange udstyrslister, og som i dag fås ganske billigt grundet kilometertallet.

Det sidste argument for at købe en af disse tre biler er, at hvis de har klaret over 700.000 kilometer, hvorfor i alverden skulle de så ikke holde til yderligere 100.000 kilometer med dig bag rattet?

Audi A6 1,9 TDI – 744.000 kilometer

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Denne Audi A6 har gået 744.000 kilometer, men det kan altså dårligt ses på den sorte læderkabine. Denne tyske tank er synet i begyndelsen af 2019, hvorfor du altså stadig har godt halvandet år tilbage til syn.

LÆS OGSÅ | Den bedste Audi til under 300.000 kroner

Og hvad skal du så slippe for hele herligheden? Under 15.000 kroner! Det er altså for en bil med en solid læderkabine, 2-zonet klimaanlæg og fartpilot. Behandler du den pænt, er jeg sikker på, at den velvilligt ruller i hvert fald 100.000 kilometer mere med dig bag rattet.

Mercedes E270 2,7 CDi – 835.000 kilometer

Mens du i Audien havde halvandet år til syn, er denne Mercedes E270 nysynet med sine 835.000 kilometer på klokken. Den private Bilbasen-sælger har også angivet, at bilens servicebog er udfyldt.

Hvis bare biler kunne tale, havde denne tyske motorvejskriger med garanti kunne fortælle et par historier eller tusind. Den er fra 2003, hvilket betyder, at den i snit har kørt 50.000 kilometer om året for at nå sine 835.000 kilometer. Der er med andre ord ikke kun tale om småture til og fra Brugsen.

Chrysler 300C 3,0 CRD – 935.000 kilometer

Med to tunge tyskere på anden- og tredjepladsen havde du nok ikke regnet med, at listens højdespringer ville være en amerikaner. Det er tilmed en amerikaner, der har kørt 100.000 kilometer mere end andenpladsen, på trods af den er fem år nyere.

En hurtig hovedregning afslører, at denne Chrysler 300C har kørt i snit 85.000 kilometer om året, siden den rullede ud af fabrikken. Kører du bare 65.000 kilometer mere, runder du de gyldne 1.000.000 på tælleren.

LÆG OGSÅ | Følg dronningens råd: Her er 4 billige biler med seks cylindre

Og nu er det ikke fordi, at jeg ikke vil unde amerikanerne sejren. Men dieselmotoren du finder under hjelmen her, er faktisk en Mercedes-leveret V6. En Mercedes E280 3,0 CDi – en enkelt motorvariant større end andenpladsen – kører således med den samme motor som denne Chrysler.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.