september 3, 2023

3x Overdådige britiske familieflydere 

Er der noget, briterne kan finde ud af, så er det ekstravagance og overdådighed. Vi har samlet 3 ekstraordinære britiske familieflydere.

AF: Zacharias Lund 

Vær kritisk, kør britisk. Der er noget helt særligt over britiske biler. Briterne har mestret ekstravagancen og overdådigheden, hvilket ses i form af Rolls Royce, Bentley og Aston Martin. Tre bilmærker, der i denne uges 3x er stærkt repræsenteret i form af tre vilde familieflydere.

Kunne man friste med en 5,3 meter lang Bentley, en femdørs Aston Martin eller en batmobil af en Rolls Royce. De er alle tre overdådige på hver deres måde, men fælles er, at de alle er fra Storbritannien. 

Vi ser nærmere på de britiske flydere og går deres ekstravagance i sømmene.

Hybridteknologi og overklasse: Bentley Flying Spur 

Er der noget, Bentley altid har præsteret, så er det at sende biler på gaden, der udstråler storslåethed og klasse. Denne udvalgte Flying Spur er bestemt ingen undtagelse. Tager man bare et hurtigt kig på den udefra, får man allerede fine fornemmelser. 

Om det er den store kølergril, de nærmest krystalliserede forlygter eller blot dens store tilstedeværelse i synsfeltet er ikke til at sige, men der er bare et eller andet over den, der gør den helt og aldeles overdådig at se på. 

Hybridteknologien sikrer, at fremgangen sker så lydløst som muligt, men er du kommet lidt for sent ud af døren, er der en V6-motor gemt under kølerhjelmen, der i samspil med en mindre elmotor giver 544 hk og acceleration på 4,3 sekunder til 100 km/t. Der er med andre ord ingen undskyldninger for at komme for sent til jagtstart på godset eller til taffel på slottet. 

Bentley Flying Spur 2.9 V6

Motor: V6, 2.894 cm3, benzin + el
Ydelse:
 544 hk / 750 nm
0-100 km/t:
 4,3 sekunder
Tophastighed: 
285 km/t
Forbrug: 
30,3 km/l
Mål (L/B/H): 
532/198/148 cm
Køreklar vægt: 
2.430 kg


Med sine 5,3 meter er der rigeligt plads at boltre sig på i kabinen, hvor pladsen på bagsædet nærmest virker komisk stor. Fra bagsædet kan du kontrollere diverse ting i bilen, såsom de seks forskellige typer massage, ambientelyset i interiøret og hvorvidt “The Flying B”-kølerfiguren skal være fremme eller gemt. 

At kalde Bentley Flying Spur for en familieslæde, kan godt virke en smule blasfemisk, men det handler nok mere om, hvor mange penge man har til en familiebil. Har man 55.030 kr. tilovers om måneden og 480.000 kr. til en engangsydelse, kan man for eksempel godt kalde denne store brite for en familieslæde. 

Lyder det som noget for dig? Så kan du blive en overdådig familieslæde rigere og opleve den lige her. 

Den atypiske Aston: Aston Martin Rapide S

Normalt vil jeg sige, at en Aston Martin kun skal have to døre for at være interessant. Der er dog undtagelser, som bestemt også er interessante. Denne udvalgte Rapide S er på mange måder et drømmescenarie. Du vil gerne have en Aston Martin, men din bedre halvdel vil gerne stifte en familie. Det problem løser Aston Martin Rapide S. 

Med Isofix på de to bagsæder er der mulighed for to autostole og dermed ingen bøvl, når familien skal samlet på tur. 

Hvad der heller ikke er noget bøvl, er den store V12 6-liters benzinmotor, der ligger ude foran. Når først symfonien af cylindre får lidt liv, er det himmelske toner, der er at høre. 

Det kan overdøve selv den største gråd – og måske nærmest trøste. 

Aston Martin Rapide S

Motor: V12, 5.935 cm3, benzin
Ydelse:
 560 hk / 630 nm
0-100 km/t:
 4,4 sekunder
Tophastighed: 
327 km/t
Forbrug: 
7,7 km/l
Mål (L/B/H): 
503/193/136 cm
Køreklar vægt: 
1.990 kg


Hvor Bentley’en er mere ekstravagant, vinder denne femdørs Aston Martin frem på sportslige færdigheder. Det er jo trods alt en Aston Martin og derfor kan man også forvente gode køreegenskaber. Længden og størrelsen gør dog, at den ikke er på helt samme niveau som sportsvognene DB9 eller Vantage , men Rapide S skal nok imponere på snoede veje, så børnene på bagsædet bliver vilde. 

Bagagerummet i den lange grand tourer byder på 317 liter og det er vel nok de færreste sportsvogne, som kan matche den størrelse. 

Så vil man køre i bedste James Bond stil og rulle op til børnehaven i parkeringspladsens fedeste familiebil, er her et ganske ikonisk og britisk bud på netop det. Den er udstyret i Skyfall Blue, så man får fuld 007 for pengene. Du se mere til den her. 

Overklassekongen: Rolls Royce Ghost Black Badge

Man kan ikke sige Storbritannien, overdådighed og overklasse uden at sige Rolls Royce. Derfor runder vi selvfølgelig denne 3x ud med en batmobil af dimensioner, der får forældrerådet i børnenes folkeskoleklasse til at tabe kæben. 

Black Badge er Rolls Royce mere vilde afdeling, hvor ekstravagancen er skruet en my ned, men så har man lagt lidt mere power og pondus i bilerne. Selvom der skruet ned for komforten, er den selvfølgelig stadigvæk i en klasse for sig selv og de resterende, når den knap nok til sokkeholderne. 

600 hk og en sprint mod 100 km/t på 4,8 sekunder er imponerende, og når den i sit helt nedtonede sorte look kommer rullende op foran luksushotellet, forventer man nærmest, at det er Batman, der springer ud med russiske balletdanserinder på armen.

Rolls Royce er koryfæer inden for luksus og overklasse, hvilket de har været gennem mange år. Det er nok ikke den mest oplagte familiebil, men ikke desto mindre, tager den titlen som den mest komfortable, hvis man vælger at benytte den som en familiebil. Der er mange knapper at lege med og underholdningen er der sørget for på bagsædet, i form af de to indbyggede skærme.

Rolls Royce Ghost Black Badge

Motor: V12, 6.529 cm3, benzin
Ydelse:
 600 hk / 900 nm
0-100 km/t:
 4,8 sekunder
Tophastighed: 
250 km/t
Forbrug: 
6,8 km/l
Mål (L/B/H): 
546/195/155 cm
Køreklar vægt: 
2.360 kg


Hvad end man er til det eller ej, så kan Rolls Royce Ghost og generelt Rolls Royce godt være en smule pompøst. Det er for meget af det gode, men omvendt er Rolls Royce ikke nået dertil, hvor de er, uden at tage det til nye højder – hver gang. Det er en del af brandet!

Det kræver et stort rådighedsbeløb at erhverve sig en bil af denne kaliber, men man kommer helt bestemt ikke til at fortryde det. Når man op i denne klasse, er det svært at finde ‘familiebiler’ der byder på samme eksklusivitet og overklasse, som denne Rolls Royce Ghost. Krydret med “Black Badge” er det også en potent familieslæde man får sig. 

Er rådighedsbeløbet skyhøjt og ser du ingen kvaler i, at smide 24.800 kr. om måneden, så er her den ultimative familieslæde, der topper i komfort og samtidigt går under radaren med sin anonyme udstråling. Du kan opleve den lige her. 


Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS