februar 23, 2024

3x sjældne særudgaver af populære modeller

Skal du have en billig Ferrari, en milepæl af tysk terrænteknik eller bare tysk terrænteknik i særklasse, så er der her tre eksemplariske bud.

AF: Zacharias Lund FOTO: Salgsbilleder

Der er normalt produceret flere millioner eksemplarer af disse tre udvalgte bilmodeller, men netop disse tre udgaver blev produceret i et markant lavere antal. 

Tag for eksempel den særlige Fiat 500 Dealer edition, der kun blev produceret i 200 eksemplarer. Det er en sjælden fisk i mængden af de knap 2.500.000 eksemplarer af Fiat 500, der er blevet produceret.

Det samme gør sig gældende for de to andre udvalgte i denne uges 3x. Det er sjældne varianter, man ikke ser til salg særligt tit.

Ferrari forhandlerens 500: Fiat 500 Dealer edition

Fiat og Ferrari har en lang fortid sammen. Fiat har ejet størstedelen af Ferrari, hvilket netop har affødt denne særlige Ferrari-inspirerede Fiat 500

Lakken er original ‘Rosso Corsa‘-lak, der, under normale omstændigheder, kun bruges på bekostelige Ferrari-modeller. En sjælden undtagelse betyder dog, at den lækre lak også pryder de godt 200 eksemplarer, som denne såkaldte ‘Dealer Edition‘ blev lavet i. 

Under kølerhjelmen finder man desværre ikke en vellydende V12-motor, men tværtimod en 1,4-liters, der lige mangler tre gange så mange cylindre for at leve op til logoet på siden af bilen. Hestekræfterne er heller ikke helt i tråd med Ferrari, da denne lille røde sag kun yder 100 hk. 

I den lidt sjovere ende af detaljerne finder man køleren, der i bedste Ferrari-stil er udstyret med ‘Cavallino Rampante‘ eller den stejlende hest, der i folkemunde bare omtales Ferraris logo. En fræk lille detalje, der gør den røde 500 endnu mere særlig. 

Fiat 500 Dealer edition

Motor: R4, 1.368 cm3, benzin
Ydelse: 100hk / 131 Nm
0-100 km/t: 10,5 sek.
Tophastighed: 182 km/t
Forbrug: 15,9 km/l
Mål (L/B/H): 355/163/149 cm
Køreklar vægt: 905 kg


Det ekstra særlige ved denne Fiat 500 er, at man ikke kunne købe den nogen steder fra ny. Den blev givet til Ferrari-forhandlere rundt om i verden, hvor denne udvalgte, som er nummer 161/200, blev givet til Formula Automobile, som dog valgte at sælge den til Ferrari-entusiasten Kaj Bertelsen (Kaffe Kaj). 

Nu er den tilbage på markedet, hvorfor man kan nu eje en form for Ferrari til småpenge. Sådan en Dealer Edition skal koste 119.900 kr.. Det er forhandleren Roaring Eighties, der har den Rosso Corsa-røde Fiat 500 til salg og du kan opleve den lige her. 

Jubiluæms Volkswagen: Volkswagen Touareg ONE Million-edition

Nej, der er ikke tale om et samarbejde mellem parfumeproducenten Paco Rabanne og Volkswagen, selvom navnet godt kunne antyde det. ‘One Million’ hentyder derfor ikke til 00’er parfumen, men til det faktum, at Volkswagen har solgt og produceret mere end en million Touareg. 

Noget af en milepæl, må man sige, og denne udvalgte særudgave skjuler heller ikke, at den er ONE Million-edition. Du finder ‘ONE Million’ skrevet over fire forskellige steder på og i bilen. Dørlister og B-stolper er plastret med den store tekst, der fortæller, at denne bil er masseproduceret. Man får dog alligevel noget mere end bare overflødig skiltning. 

Faktisk er denne Touareg yderst veludstyret og kommer med stort set alt, man kan få i sådan en model, som 360-kamera, adaptiv fartpilot og -undervogn, massage i forsæder samt køl og varme. 

Den er med andre ord et eksempel på, hvor meget man udstyr man rent faktisk kan klemme ind en Touareg. Den har længe været flagskibet i Volkswagen, og denne særudgave markerer en ganske fin milepæl for den store SUV. 

Volkswagen Touareg 4.0 TDI 

Motor: V8, 3.956 cm3, Diesel
Ydelse: 421hk / 900 Nm
0-100 km/t: 4,9 sek.
Tophastighed: 250 km/t
Forbrug: 10,5 km/l
Mål (L/B/H): 488/198/172 cm
Køreklar vægt: 1.984 kg


Stod det til mig, havde det klædt Volkswagen at smide en 6.0-liters W12-motor i sådan en jubilæumsudgave. Ikke at den store V8-dieselmotor på 4 liter er kedelig, men der er da lidt mere swung over sådan en W12, der også er at finde i modeller fra Bentley

Ikke desto mindre er der 900 Nm at lege med i denne SUV, der nok skal få dig fint gennem terrænet ude på gården, hvor denne Touareg nok mest af alt hører til. Den koster 4.838 kr/mdr., men så får du også en arbejdshest, der kan klare det meste og samtidigt en lidt mere sjælden version end den, som nabogården har holdende i perlegruset. 

Lyder det som noget for dig, så skal du rette blikket mod forhandleren Dansk Turbo Teknik, der har denne fine Volkswagen klar til at blive leaset. Se bilen lige her.

Terrængående Golf: Volkswagen Golf Syncro

Sådan har du nok ikke set en Golf før. Denne Syncro-udgave blev kun sendt på gaden i et begrænset antal eksemplarer, der kun blev solgt i Europa. Netop denne udvalgte Golf II Syncro har en lidt mere interessant forhistorie end de andre, som rullede ud af fabrikken. 

Først og fremmest står den i perfekt stand, der næppe findes meget bedre. Den tidligere ejer, der desuden er Lego-arving, valgte nemlig at skille bilen ad og få den omlakeret i denne beige farve, som den står i nu. Dernæst har hele kabinen fået en makeover, hvor stofsæderne blev beklædt med læder, hvortil man matchede sidepaneler og hele interiøret til bilens beige farve. Der er ikke et øje tørt.

Golf II Country Syncro 

Motor: R4, 1.781 cm3, benzin
Ydelse: 97hk / 150 Nm
0-100 km/t: 10,8 sek.
Tophastighed: 180 km/t
Forbrug: 14,2 km/l
Mål (L/B/H): 398/166/141 cm
Køreklar vægt: 900 kg


Det er ikke kun i interiøret, at den lille Golf har fået en makeover. Lego-arvingen har også sat kængurugitter og spil i fronten af bilen, så man kan trække naboerne fri, når snedriverne bliver for meget for sølvgrå stationcars fra Skoda og Toyota.

Træk har den også, så man kan trække lidt af hvert og så kan man smide bagagen på taget, når pladsen i bagagerummet bliver trang. Det er en eventyrbil uden lige, og eventyret kan starte, hvis man har 179.900 kr., hvilket er prisen for denne yderst velholdte Cross-country bil. 

Det er Lindholm Biler A/S, der har denne beige Syncro til salg og du kan opleve den lige her. 

Del artikel:

Flere Volkswagen Touareg til salg på Bilbasen.

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS