3X
26. maj 2021

3x spøjse stationcars

Simon Hallenslev

Simon Hallenslev

De fleste forbinder stationcars med plads, praktik og snusfornuft for hele familien. Men sådan behøver det ikke være. Vi har fundet 3 sjove og atypiske stationcars, der er til salg på Bilbasen.

Af: Simon Hallenslev / d. 26. maj 2021

Hvis vi beder dig tænke på en stationcar, er det sikkert en VW Passat eller Ford Mondeo, du tænker som det første. Begge er pragmatiske danskerdarlings, der kan køre hele den pukkelryggede på campingferie i Sydfrankrig – tilmed uden pladsproblemer og en fin brændstoføkonomi.

Men det er ikke rigtigt spændende, vel? Heldigvis findes der også skæve stationcars, og dem skal vi huske at hylde. For før vi ser os om, hører stationcars – både de fede og de fornuftige – historien til.

De populære og evigt eftertragtede SUV’er tager nemlig stødt og roligt markedsandele fra stationcars. Det er allerede gået ud over førnævnte Ford Mondeo, der bliver en saga blot allerede i 2022. Så kig godt på de 3 sjove stationcars, vi har udvalgt, og husk dem. Snart er den slags helt væk.

Frankofile fornemmelser: Citroën DS23 Break

Citroen DS23 (1)
Citroen DS23 (2)
Citroen DS23 (3)
Citroen DS23 (4)
Citroen DS23 (5)
Citroen DS23 (6)
Citroen DS23 (8)
Citroen DS23 (7)

En Citroën DS23 er finurlig og særegen i sig selv. De bløde former samt den uhyre komplicerede og ultrakomfortable hydropneumatiske undervogn gør DS23 til toppen af den franske kransekage af biler – i hvert fald hvis du spørger mig.

Når man så kaster stationcarbetegnelsen ind i ligningen, får du en bil, der kan gøre de fleste en smule frankofile og smelte hjerter af sten. Som stationcar blev DS23 kaldt Break, Safari, Estate og Wagon. Uanset hvad den blev kaldt, er det et faktum, at den i dag er ganske sjælden her især på vores kanter.

Denne Citroën DS23 Break er importeret fra ophavslandet Frankrig for blot en håndfuld år siden, og er derfor blevet skånet for forfærdeligheder som vejsalt og frost. Derfor står den i fin og rustfri stand med 144.000 km på klokken, og sætter dig 219.800 kr. tilbage, hvis den skal blive din.

Kast hele din familie og al din bagage ind, sæt destinationen til en sydfransk beverding og flyd derned på dette flyvende tæppe. Det er en stationcar som ingen anden! Se den her, hvis ikke den er solgt.

Bayersk bulderbasse: BMW Z3

BMW Z3 Sort (1)
BMW Z3 Sort (2)
BMW Z3 Sort (3)
BMW Z3 Sort (4)
BMW Z3 Sort (5)
BMW Z3 Sort (6)

MeN dEt eR Jo iKkE eN sTatiOnCaR!?! Jeg kan allerede se kommentarsporet på Bilbasens Facebook. Men kom med en håndfast definition på en stationcar, og jeg skal tage ordene i mig. I min bog er en stationcar en bil, der har en kasse på ryggen og bagagerummet indeholdt i kabinen.

Måske jeg kan strække mig til ordet ’shooting brake’, når vi har at gøre med en bayersk bulderbasse som denne BMW Z3. Den er nemlig en hybrid mellem en coupé og en stationcar med to døre og sportslige køreegenskaber samtidigt med god bagageplads.

BMW Z3 er en bil med mange sjove småhistorier, der rækker udover dens udseende á la en klovnesko. Selvom Z3’eren fås som M-model med 321 hk, forsøgte BMW sig med en prototype, hvori de skohornede en V12’er, der desværre aldrig så dagens lyd. Cabrioletversionen blev brugt i James Bond-filmen Golden Eye, og så har Z3 også kørt som Safetycar ved flere lejligheder.

Bilen på billederne er en sort og snorlige BMW Z3 Coupé, der i øvrigt kun er produceret i godt 17.000 eksemplarer. Den har en 2,8-liters rækkesekser under hjelmen, der yder 193 hk og skyder fra 0 til 100 km/t på under syv sekunder. Den har kun trillet 163.000 km, er fra 1999 og sælges for 180.000 kr. Er den solgt, kan du lede efter andre BMW Z3 på Bilbasen her.

Nuttet brite: Morris Mascot Clubman

Morris Mascot Clubman (1)
Morris Mascot Clubman (2)
Morris Mascot Clubman (3)
Morris Mascot Clubman (4)
Morris Mascot Clubman (5)
Morris Mascot Clubman (6)
Morris Mascot Clubman (7)

Vi slutter af med noget helt andet – og noget helt fantastisk. En Morris Mascot i Clubman-version på hvide plader. Det betyder, at der bag det lidt snævre bagsæde er et flot og kasset bagagerum, hvor det er let at smide sit habengut ind med de to stalddøre.

Ikke alene er en gammel Clubman som denne et særsyn på de danske landeveje. Bilen på billederne står også i exceptionelt god stand, hvorfor forhandleren også beskriver sjældenheden som et samlerobjekt.

Bilen på billederne er født med den største 1.275 ccm motor, der fra fabrikken yder 59 hk. Der er dog tryllet lidt under hjelmen med ting som større karburator, bananmanifold og sportsudstødning, hvorfor den yder sprøde 85 hk. Bilen er også udstyret med gevindundervogn, bredere skærme og 10-tommer skivebremsesæt.

Billederne af kabinen afslører, at den også her har fået sig en overhaling med en snorlige læderkabine. Hvis den nuttede brite er noget for dig, kan du købe den her for 100.000 kroner, hvis ikke den er blevet solgt i mellemtiden.

Samlino logo
9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring.
Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen