Kategorier
3X

3x oversete biler fra film, der er til salg på Bilbasen

Der er mange biler, der har fået ikonstatus alene på grund af deres optræden på det store lærred. Men der er også nogle, der er blevet glemt igen efter deres Hollywood-optræden. Vi har fundet 3 oversete filmstjerner, du kan købe på Bilbasen.

Af: Simon Hallenslev / d. 3. maj 2021

Vi har før beskæftiget os med filmbiler. Sidste år skrev vi nemlig en ‘Ugens fund’-artikel om en Ford Mustang GT500, der i filmverden er kendt som ’Eleanor’. Her var tale om en vaskeægte filmbil, som blev bygget på licens til filmen ’Gone in 60 Seconds’.

Og Eleanor er langt fra den eneste bil, der er blevet udødeliggjort af Hollywood. Først er der selvfølgelig den brede vifte af Aston Martin-modeller, fra DB5 til Vantage, der har ageret James Bonds tungt bevæbnede følgesvend helt fra 60’erne til i dag.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Filmlegenden ‘Eleanor’ er til salg på Bilbasen

Den lille Morris Mini har også haft sine optrædener. Nogle vil huske Mini som en tofarvet fjollebil fra ‘Mr. Bean’, hvor den bliver styret med et kosteskaft fra en lænestol på taget. Andre vil huske Mini fra ’The Italian Job’. Enten den første film fra 1969 eller actionbaskeren fra 2003 med Mark Wahlberg i hovedrollen.

Men der er også de biler, som har brilleret på det store lærred uden at opnå ikonstatus. Vi har fundet tre filmbiler, der fortjener at blive husket, og som også kan købes lige nu på Bilbasen.

The Transporter: BMW 7-Serie

Frank er en tidligere elitesoldat , der lever som en ensom ulv og hovedsageligt tjener sine penge på at transportere alverdens ulovligheder — fra bankrøvere til sorte sportstasker. Når han bliver hyret, er det fordi han har evnerne til at køre fra alt og alle i sin højt elskede BMW 7-Serie.

Skuespilleren er ingen ringere end Jason Statham. En nulevende actionman. Startscenen i filmen bæres ene og alene af bilen, der på papiret er en tredje generation (e38) BMW 735i fra slutningen af 90’erne. Med Jason bag rattet efterlades mange franske Politi Peugeot 307‘ere i støvet og på taget.

LÆS OGSÅ | Se James Bonds nye legetøj

Grunden til jeg skriver, at det på papiret er en BMW 735i, der bruges, er fordi man kan blive gevaldigt i tvivl, når man hører lydbilledet i filmen. I den hektiske biljagt gennem sydfranske gader, hører vi både motorlyd fra en V6’er, en V8’er, en V10’er og sågar en motorcykel. Altså, fra samme bil.

Med lidt falsk motorlyd i højtalerne kan denne BMW 730d derfor sagtens få dig til at føle som en hårdkogt Jason Statham. Den tredje generation af BMW 7-Serie er en gangsterøse i sig selv, og den burde have fået langt mere hæder fra sin action-rolle i The Transporter. Ønsker du at starte et fortagende som Jason Statham, kan du købe dit transportmiddel her for bare 150.000 kr.

2 Fast 2 Furious: Mitsubishi Eclipse

Der var engang, hvor serien af ‘Fast & Furious’-film handlede om biler frem for fly, kampvogne og slåskampe med babyolie på overarmene. Det er svært at sige, hvornår kæden sprang af, men de første par film har gjort en hel håndfuld biler til eftertragtede ikoner.

Fra de første ‘Fast & Furious’-film er der særligt to biler, der er løbet med al opmærksomheden. I den første film, ‘The Fast and the Furious‘, er det en orange Toyota Supra, der har bilhovedrollen. I den anden film, ‘2 Fast 2 Furious‘, er det hovedsageligt en sølvgrå Nissan Skyline, der efterlader os bilglade filmseere savlende.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Toyota Supra med 500 hk, dobbelt turbo og manuelt gear

Både Supra og Skyline er i dag uhyre eftertragtede biler. Det betyder ikke alene, at de er svære at få fat i. Det betyder selvfølgelig også, at de er svimlende dyre. Heldigvis er der andre og billigere biler, der kan få dig til at føle som en fra Fast & Furious-holdet.

Denne Mitsubishi Eclipse Spyder GT bliver i 2 Fast 2 Furious kørt af skuespilleren Tyrese Gibson, som også optræder i de senere film. Hvor bilen i filmen er fremstår med lilla lakering, kromfælge og massiv hækspoiler, er denne Eclipse på Bilbasen mere diskret. En Supra og en Skyline snildt kan sælges for en halv million kroner, mens du kan købe denne Eclipse for bare 179.900 kr.

Baby Driver: Subaru Impreza

Den nyeste filmbil i denne artikel er den knaldrøde Subaru Impreza WRX STI fra filmen ‘Baby Driver‘. Der er flere elementer fra Baby Driver, der leder tankerne på den førnævnte The Transporter.

Baby Driver, der spilles af Ansel Elgort, er professionel flugtbilist, som hyres til at fragte blandt andet bankrøvere væk fra ordensmagten på hektisk og dramatisk facon — ligesom i The Transporter. Og igen, ligesom i The Transporter, er åbningsscenen en vild biljagt gennem en travl og befærdet storby.

LÆS OGSÅ | 3x Sommerbiler med garanti for opmærksomhed

Desværre har Baby Driver også adopteret en kedelig ting fra The Transporter. Undervejs i den første biljagt, skifter den røde Subaru nemlig motor flere gange. Nogle gange lyder det som en V8’er, andre gange som en motorcykel og en sjælden gang i mellem er det rent faktisk en 4-cylindret Boxer-motor, man kan høre.

Selvom filmklipperne i Hollywood tilsyneladende ikke tænker på os bilnørder, er Baby Driver pakket med fede bilscener. Mange kender Impreza som en fed bil, men få husker den som actionhelt. Du kan selv give modellen lidt hæder ved at købe denne Subaru Impreza WRX STI for bare 159.900 kr. Før du forsøger at kaste den sidelæns, skal du dog vide, at de til filmen Baby Driver ombyggede stuntbilerne fra firehjulstræk til forhjulstræk.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.